Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| INCENDIU la fast-food-ul Bosfor Kebab, din Alba Iulia. Arde o hotă din incinta localului

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit vineri seara, în jurul orei 18, la un fast-food din Alba Iulia. Au intervenit pompierii ISU Alba.

Pompierii au intervenit vineri seara la fast-food-ul Bosfor din municipiul Alba Iulia. La fața locului au intervenit pompierii ISU Alba pentru stingerea flăcărilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

UPDATE: Detașamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la un restaurant de tip fast-food, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 în municipiul Alba Iulia.

Este vorba despre un incendiu ce se manifestă la o hotă din incinta restaurantului.

Până la ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării atat personalul cât și clienții s-au autoevacuat din local.

La momentul de față incendiul este lichidat.

Forțele alocate: 2 ASAS și 1 SAJ.
ISU Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO: Clubul “Life is Dance” Alba Iulia, rezultate deosebite la “Transylvania Grand Prix”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Clubul de dans sportiv “Life is Dance” Alba Iulia a fost prezent la unul dintre cele mai importante competiții ale anului “Transylvania Grand Prix” la Sibiu, un concurs de anvergură în cadrul căruia s-au desfășurat nu unul, ci trei campionate mondiale, dar și unul european.

Ne bucurăm că am putut lua parte la o întrecere de un asemenea calibru. Trei zile de foc în care s-a dansat în continuu, dar a meritat, un adevărat spectacol! Ne bucurăm că am avut și o pereche la Campionatul Mondial Under 21 Latino, anul acesta clubul fiind prezent în două Campionate Mondiale ceea ce deja reprezintă o onoare, dar și un nou nivel!”, a precizat Bianca Ionescu, reprezentantul “Life is Dance”.

Rezultate:

Elit - Gustul Desăvârșit

*Transylvania Grand Prix (11 perechi): *Hobby, 6-11 ani: David Herman și Sofia Manciu – locul 12; David Seneșan și Alexandra Furdui – locul 27; *hobby, 12-15 ani: Mihnea Acatrinei și Ariana Bumb – locul 11; Mihail Grapa și Antonia Costea – locul 15; *Clasa D, 12-15 ani: Bogdan Dobra și Beatrice Urs – locul doi; Flavius Giosean și Adelina Bonte – locul 15; *Open, 10-11 ani: Lukas Orzeiu și Maya Urs – locul 11; *Open Basic standard 12-13 ani: David Orzeiu și Ioana Țipțer – locul întâi (de asemenea locul 9 la Open Standard, categoria 12-13 ani și locul 16 la Open Standard, la 14-15 ani); *Open Basic Latino 14-15 ani: Favius Giosan și Adelina Bonte – locul 4; Bogdan Dobra și Beatrice Urs – locul 7; *Open Basic Latino, 16-35 ani: Robert Pitea și Diana Dicu – locul trei;

*Campionatul Mondial Under 21 Latino: Mirel Moroșan și Maria Dobra (la debut) – locul 62 din 88 de perechi participante; Gabriela Țipțer (“Life is Dance” Alba Iulia) și Marius Henegar (“Fantasy Dance Sebeș”) – locul 70 din 88 de perechi participante;

*WDSF Youth Latino: Gabriela Țipțer (“Life is Dance” Alba Iulia) și Marius Henegar (“Fantasy Dance Sebeș”) – locul 15 din 55 de perechi; Mirel Moroșan și Maria Dobra – lotul 25 din 55 de perechi participante; Robert Pitea și Diana Dicu – locul 52 din 55 de perechi;

*WDSF Rising Star Latino: Paul Degan și Denisa Pașca – locul 9 din 55 de perechi, Mirel Moroșan și Maria Dobra – locul 23 din 55 de perechi; Robert Pitea și Diana Dicu – locul 48 din 55 de perechi;

*WDSF World Open Latino: Paul Degan și Denisa Pașca – locul 43 din 92 de perechi, Mirel Moroșan și Maria Dobra – locul 67 din 92 de perechi, Robert Pitea și Diana Dicu – locul 78 din 92 de perechi.

Mulțumim din suflet Star Transmission & Star Assembly în ajutorul dat în crearea acestor treninguri superbe pentru sportivii clubului”, a mai spus Bianca Ionescu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Recalculare PENSII 2022: Noi categorii de locuri de muncă încadrate în condiţii speciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Recalculare PENSII 2022: Noi categorii de locuri de muncă încadrate în condiţii speciale

În cursul zilei de miercuri, 16 noiembrie, proiectul de lege care stabileşte noi categorii de locuri de muncă încadrate în condiţii speciale – personal din sectorul construcţii maşini care desfăşoară activităţi în turnătoriile de oţel, fontă, aliaje neferoase, de precizie şi de cuzineţi, precum şi la forje a fost adoptat în plenul Camerei Deputaţilor, conform Agerpres.

De asemenea, se propune recalcularea pensiilor, la cerere, pentru persoanele cu drepturi de pensie deja stabilite, care dovedesc stagii de cotizare realizate în activităţile desfăşurate în sectorul construcţii maşini, în locuri de muncă încadrate anterior datei de 1 aprilie 2001 în grupa I de muncă şi asimilate condiţiilor speciale de muncă.

„În sensul prezentei legi, locurile de muncă în condiţii speciale sunt cele din sectorul construcţii maşini, pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea în următoarele activităţi specifice: turnarea pieselor şi lingourilor de oţel, în turnătoriile de oţel, turnarea pieselor de fontă, pieselor din aliaje neferoase şi pieselor cu modele uşor fuzibile în turnătoriile de fontă, turnătoriile de aliaje neferoase şi turnătoriile de precizie, forjarea pieselor pe ciocane de peste 2 tone forţă în secţiile de forjă, turnarea cuzineţilor din aliaje neferoase pe suport de oţel în turnătoriile de cuzineţi, activitatea desfăşurată de către ingineri, subingineri şi tehnicieni, pe durata a cel puţin 50% din timpul normal de muncă în secţiile de producţie respective, activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie ale minelor de minereuri”, prevede proiectul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul a fost adoptat şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Cetatea Alba Carolina se pregătește de sărbători: Vizitatorii se vor putea bucura de o perdea de lumini, instalată în aceste zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cetatea Alba Carolina se pregătește de sărbători: Vizitatorii se vor putea bucura de o perdea de lumini, instalată în aceste zile

În curând, locuitorii municipiului Alba Iulia, precum și turiștii care vor lua la picior cetatea Alba Carolina, se vor putea bucura și în acest an de perdelele de lumini care se găsesc lângă podurile de lemn către fortificație.

Foarte apreciate pentru frumusețea lor, precum și pentru conferirea unui aer de sărbătoare în orașul nostru, aceste perdele de lumini sunt un adevărat magnet pentru oamenii care doresc să își facă fotografii, stând sub acestea.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce privește târgul de Crăciun care se ține în fiecare an în municipiul Alba Iulia, primarul Gabriel Pleșa a venit cu o serie de informații, care cu siguranță îi vor bucura pe mulți dintre oamenii care de abia așteaptă debutul sezonului rece și al sărbătorilor sale.

CITEȘTE ȘI: MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica

„Târgul Sărbătorilor de Iarnă va fi într-un nou format în acest an și credem că va fi surpriză plăcută pentru albaiulieni, pentru că va fi din nou în latura de Vest, va avea toate ingredientele cum ar fi patinoar și locuri de distracție pentru copii, dar și un nou aranjament al luminilor și al căsuțelor celor care oferă bunătăți și dulciuri celor care vin acolo.

Citește și: Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului

Cred că va fi o surpriză plăcută, încercăm să îl deschidem undeva în jurul datei de 6 decembrie, ziua Sfântului Nicolae și sigur va ține până după sfârșitul vacanței elevilor”, a transmis primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, pentru ziarulunirea.ro.

Pe lângă târgul de Crăciun din Alba Iulia, alte orașe mai mari și-au arătat interesul pentru a continua această tradiție frumoasă de iarnă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea