Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO: IMAGINI APOCALIPTICE într-un oraș din România. O TORNADĂ a făcut ravagii în timpul unei furtuni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Natura s-a dezlănţuit marți după-masa în România! Un fenonem meteo extrem de periculos a avut loc în judeţul Călăraşi.

Un vârtej uriaş, care seamănă cu o tornadă, a fost filmat marţi după-amiază în localitatea Drajna, în timpul unei furtuni care a spulberat Bărăganul. Un autocar cu 40 de oameni la bord a fost răsturnat de vijelie, opt oameni fiind răniţi. Inspcetoratul pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi a activat Planul roşu de intervenţie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Bărăganul se află, la ora publicării acestei ştiri, încă sub avertizare de cod portocaliu de furtuni violente. Conform ISU Călăraşi, în vârtej a fost prins un autocar cu 40 de persoane. Autovehiculul a fost răsturnat, 7 dintre călători fiind răniţi, iar unul este în stare mai gravă.

https://www.youtube.com/watch?v=FLtiBTlK0Ls&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0ay_LGc7yi_4Fj165xuaDo9AD-btrrUPPAJ7uPiNfzAFjNILb4N5w-X5Q

„ISU Călăraşi a activat Planul roşu de intervenţie, la faţa locului fiind mobilizate mai multe echipaje de intervenţiei. 6 echipaje sunt la ISU Călăraşi, 3 de la ISU Ialomiţa, dar a fost mobilizat şi un echipaj de descarcerare”, a precizat plt.adj,Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

Ce spune Administraţia Naţionala de Meteorologie

Meteorologii spun că tornada care s-a format la Drajna, în judeţul Călăraşi, este un fenomen meteorologic destul de rar şi că urmează să stabilească exact ce intensitate a avut.

Aceştia avertizează însă că, deşi tornada s-a disipat, în zonă încă există riscul formării unor rafale de vânt. „Probabil că s-a şi disipat. Au fost condiţii atmosferice propice pentru formarea acestei tornade. Din ce am văzut şi noi pe radar, s-a format un ciclon. Sunt două tipuri de tornade, unele care se formează din super celulă şi care pot avea o intensitate între F1 şi F5.

În cazul acestui fenomen meteorologic, va trebui să măsurăm, în funcţie de ce pagube au fost în zonă, pentru a vedea intensitatea tornadei şi pentru a spune despre ce a fost vorba, exact, acolo”, a declarat, pentru „Adevărul”, meteorologul de serviciu. Potrivit acestuia, în zonă încă sunt pericole. „Poate cădea grindină, nu e exclus să mai apară rafale de vânt. Comparativ cu alte regiuni, astfel de fenomene la noi se formează destul de rar”, a completat specialistul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea