Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Icoana Maicii Domnului din Cricău, care LĂCRIMEAZĂ, a fost adusă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO, VIDEO| Icoana Maicii Domnului din Cricău, care LĂCRIMEAZĂ, a fost adusă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Icoana cu Maica Domnului și Pruncul Isus, de la Cricău, care lăcrimează, a fost adusă joi, 28 ianuarie 2021, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

Icoana a fost depusă la Catedrala din Alba Iulia joi dimineața, în jurul orei 10.00. La eveniment a participat și Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, alături de un sobor de preoți.

Citește și: : Când pică Paștele ortodox 2021 și Paștele catolic 2021

Până în prezent, icoană cu Fecioara Maria și Pruncul Iisus s-a aflat în Biserica Ortodoxă din comuna Cricău, judeţul Alba. Un fenomen inedit s-a petrecut în timpul postului Sfintei Marii, când icoana a început subit să ,,lăcrimeze”. Martorii minunii au fost atât preoții, cât și enoriașii.

YouTube video

Preoții care slujesc în lăcașul de cult din comuna Cricău spuneau la vremea respectivă că au observat prima oară că icoana plânge la începutul postului Sfinetei Marii. Potrivit unor surse din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, icoana este de origine bizantină și este relativ nouă.

Citește și: Mesaje de Paște. Urări de Paște. Felicitări de Paște care pot fi transmise prin SMS de Sfintele Paști

Icoana despre care vorbim a fost dusă și la sediul Arhiepiscopiei Orodoxe de Alba Iulia, iar despre minunea pe care o poate face au auzit toți credincioșii din sat. Icoana care plânge a aparținut unui băiat din sat, care s-a rugat la ea cu smerenie, după care a donat-o preoților din Cricău și așa a ajuns să fie expusă în biserică.

YouTube video

„Din punctul nostru de vedere, teologic, acest tip de fenomen este o minune. Aceste minuni sunt foarte foarte rare. Trebuie să treacă puţin timp, să vedem cum evoluează evenimentele, apoi ne putem pronunţa. A fost adusă şi la noi. Trebuie văzută şi o să fiţi uimit. Icoana a fost a unui băiat de la Seminar, originar din Cricău. Acesta a cumpărat icoana şi s-a rugat la ea. Prima dată s-a manifestat la el, apoi a dus-o preoţilor din Cricău”, a declarat secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Eugen Bărăian.

Icoana va fi expusă în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia timp de câteva luni, iar credincioșii se pot închina la ea până când va fi mutată la mănăstirea de la Schit, la finalizarea lucrărilor.

[nggallery id=8089]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea