Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO Grevă la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Alba. Angajații vor majorări salariale

Publicat

în

Aproximativ 100 de angajați ai Administrației Județene a Finanțelor Publice Alba au declanșat, marți dimineața, un protest spontan, în holul sediului din Alba Iulia, ca urmare a Ordonanței Guvernului prin care se vor majora doar salariile angajaților din structurile centrale.

greva la finante in Alba07Mai exact, salariații din Alba și-au încetat, temporar, activitatea deoarece Guvernul a decis o majorare de peste 50 la sută, de la 1 noiembrie 2015, doar pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul propriu al Ministerului Finanțelor Publice, al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice și al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili.

”Oamenii sunt nemulțumiți și au încetat, astăzi, munca în urma emiterii Ordonanței 47/2015 prin care au crescut drepturile salariale pentru angajații Ministerului de Finanțe, aparat propriu, ANAF și Direcția Marilor Contribuabili. Acest fapt i-a determinat să protesteze considerând că este o mare nedreptate pentru noi, cei din teritoriu, care contribuim la fel la colectarea impozitelor și taxelor și a sumelor la bugetul de stat consolidat. Este o mare nedreptate pentru noi, care am așteptat legea unitară a salarizării, să crească drepturile salariale, și nu s-a întâmplat acest lucru, și considerăm că este o discriminare, totală, legată de retribuția muncii. Este aceeași muncă efectuată atât de noi, în teritoriu, cât și de ei. Nu vedem de ce aceste creșteri au fost făcute doar pentru cei din cadrul Ministerului”, a spus Florin Oană, președintele Sindicatului Liber din cadrul Finanțelor Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Florin Oană a precizat că angajații din teritoriu nu se așteaptă ca drepturile salariale să crească la fel ca și la centru, însă nu este corect ”să se facă o asemenea discrepanță”. Acesta a precizat că ”Ordonanța a fost făcută pe șest” și nu a fost comunicată nici la Comisia Economică de Dialog Social.

”Nu știm cât va mai dura acest protest. Va dura cât timp oamenii vor fi nemulțumiți”, a mai afirmat liderul Sindicatului.

Acesta a mai precizat că protestul va continua până va veni o ”informație de la nivelul Ministerului de Finanțe că se va face dreptate”. Florin Oană a mai afirmat că astfel de proteste spontane au fost declanșate și la București, Timișoara, Sibiu sau Cluj.

O persoană care lucrează în cadrul instituției din 1981 a afirmat că protestul spontan organizat astăzi este în ideea de a uniformiza sistemul de salarizare pentru tot personalul. ”Tot personalul care lucrează în județe face aceeași muncă. Poate chiar mai complexă, câteodată. Munca personalului din administrațiile județene este foarte importantă în colectarea veniturilor. Protestul este în asentimentul tuturor care lucrează în sistem. Vrem un tratament egal, nu discut mărirea salarială în procente. Nu vă pot spune cât va mai dura acest protest. Dacă suntem buni, și apreciați, suntem cu toții, dacă nu, nu”.

Un alt angajat a afirmat că ”din nou, cei care muncim, am fost dați la o parte, iar cei din cadrul Ministerului, respectiv din aparatul propriu, și-au dat mărirea peste noapte”. Un alt funcționar a precizat că în toate județele țării sunt oameni nemulțumiți și cer o mărire salarială, procentual, la fel ca și angajații din cadrul Ministerului deoarece sunt ”mult mai expuși”, ei fiind cei care colectează taxele și impozitele.

Protestul a început la ora 8.30, iar angajații spun că se va termina ”în funcție de semnalele din țară”.

Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX a arătat, la sfârșitul săptămânii trecute, că majorarea de peste 50 la sută a salariilor de bază acordată de la 1 noiembrie 2015 angajaților din sectorul finanțe vizează doar salariații din structurile centrale, fapt pentru care, luni, toate sindicatele afiliate la SED LEX au organizat ședințe cu membrii de sindicat pentru a decide reacția la nivel național față de această decizie a Guvernului.

[nggallery id=1223]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Cum a reușit o şoferiţă din Alba să demonstreze că a fost amendată ilegal: A fost implicată într-un accident cu o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID

Publicat

în

Cum a reușit o şoferiţă din Alba să demonstreze că a fost amendată ilegal: A fost implicată într-un accident cu o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID

După ce, în vara anului trecut, a fost implicată într-un accident cu o autospecială ISU care transporta vaccin anti-COVID, o femeie din Alba a reuşit să demonstreze în justiţie că a fost amendată ilegal de către un poliţist rutier.

Incidentul a avut loc în 8 iunie 2021, pe DN 14B, la ieşire din municipiul Blaj spre comuna Crăciunelu de Jos, într-o zonă cu serpentine unde drumul este marcat cu linie continuă. În momentul în care autoturismul condus de femeie a fost depăşit de autospeciala ISU, într-o curbă periculoasă, a avut loc un acroşaj între cele două autovehicule, soldat cu avarierea acestora. Femeia a primit un avertisment şi i s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 de zile.

„Nu sunt de acord. Am respectat în totalitate maşina politiei, care a depăşit pe cea mai periculoasă curbă, urmată la scurt timp de cea de-a doua ISU, care mi-a tăiat calea, deşi maşina era ieşită din carosabil, permiţând depăşirea necorespunzătoare a maşinii care nu avea semnalele acustice pornite”, a scris femeia în procesul- verbal.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cele două autovehicule ale poliţiei şi ISU s-au oprit la circa 300 de metri de locul coliziunii, femeia susţinând că cei doi conducători auto s-au deplasat în zona unde oprise încercând să o intimideze şi să o ameninţe pentru că nu a respectat semnalele luminoase şi acustice de pe maşina poliţiei.

”În momentul în care le-am spus că nu au avut pornite semnalele acustice şi luminoase, şoferul de pe maşina poliţiei a recunoscut că nu a avut semnalele acustice, deoarece m-ar fi putut speria şi m-aş fi putut răsturna în pantă. Apoi, cei doi conducători auto s-au reîntors la maşinile conduse de aceştia şi au pornit semnalele luminoase”, a declarat şoferiţa. Femeia a mai spuscă poliţistul rutier a ascultat doar versiunea prezentată prin telefon de colegul său, respectiv a venit cu ”lecţia învăţată”, şi nu a luat în considerare susţinerile acesteia.
Altă situaţie de fapt, demonstrată în instanţă

”Petenta fost invitată la sediul Poliţiei Municipiului Blaj, pentru încheierea procesului-verbal, unde a aşteptat peste o oră. În acest interval de timp, agentul constatator a vorbit permanent la telefon pentru a obţine înregistrări de pe camerele video de pe traseul în care a avut loc evenimentul rutier. Ulterior, a obţinut o înregistrare video de pe traseul în care a avut loc evenimentul rutier, pe care o anexez înregistrată pe un DVD. Din înregistrare, se poate observa că maşina politiei şi ISU, înainte de producerea evenimentului rutier, au depăşit un alt autoturism, care circula în spatele autoturismului condus de petentă. Acea persoană putea fi reţinută ca martor asistent, dacă nu a reţinut ca martor asistent pe doamna (…). Din înregistrarea respectivă, se observă că maşina politiei şi autospeciala ISU nu aveau semnalele luminoase pornite”, se precizează în hotărârea instanţei de judecată.

Pe lângă înregistrarea video care a arătat că cele două maşini nu aveau semnalele luminoase, martora care se afla cu ea în autoturism a susţinut că cele două autospeciale nu aveau în funcţiune nici semnalele acustice. Pe 7 aprilie 2022, Judecătoria Blaj a anulat procesul-verbal, hotărârea nefiind contestată de către Poliţie.

”Petenta a avut posibilitatea efectivă să facă dovada existenţei unei alte situaţii de fapt decât cea reţinută în procesul-verbal de contravenţie, iar prin proba testimonială administrată în cauză, aceasta a reuşit să răstoarne prezumţia de temeinicie a procesului-verbal de contravenţie. Astfel, din declaraţia martorei (…), reiese că maşina poliţiei, care a încercat să depăşească maşina condusă de petentă, nu avea în funcţiune nici semnalele luminoase, nici cele sonore. Doar după impact, poliţistul a mers la maşina sa şi a pornit semnalele luminoase. Martora a văzut foarte clar când acesta a mers şi a pornit luminile, care până atunci nu funcţionau şi nici nu se auzea girofarul”, este concluzia magistratului care a judecat dosarul.

IPJ Alba trebuie să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 820 de lei.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Spectacol INEDIT la Alba Fest 2022: Cel puțin 130 de DRONE vor ilumina cerul în Cetatea Marii Uniri

Publicat

în

Spectacol INEDIT la Alba Fest 2022: Cel puțin 130 de DRONE vor ilumina cerul în Cetatea Marii Uniri

În 11 sau 12 iunie, pe perioada evenimentului Alba Fest, albaiulienii și turiștii care vor ajunge în Capitala Marii Uniri se vor putea bucura de un spectacol de lumini cu drone.

Municipiul Alba Iulia este interesat să achiziționeze un spectacol de animație realizat cu minim 130 de drone luminoase. Momentul va avea o durată de minim 10 minute, durata fiind definită ca perioada de timp cuprinsă între decolarea și aterizarea dronelor. Dronele se vor ridica la o înălțime maximă de 100 m, iar coregrafia se va desfășura pe o coloană sonoră reprezentativă pentru evenimente de animație pentru tineri.

Prin folosirea Inteligenței Artificiale, dronele autonome sunt capabile să zboare în roiuri, se evite între ele, precum și să eschiveze obstacolele în timp ce-și îndeplinesc misiunea în cel mai eficient mod posibil.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prestatorul va contura proiectul artistic al spectacolului în așa fel încât acesta să se încadreze și să potențeze caracterul AlbaFest.

Un spectacol cu drone autonome va fi o surpriză de neuitat pentru public, dat fiind caracterul original și noutatea acestei tehnologii în România. Prima întâlnire cu dronele, la 1 decembrie 2021 a fost un real succes și așteptat acest tip de show este foarte așteptat și dorit de albaiulieni.

Alba Fest este emblema evenimentelor din Cealaltă Capitală, scena pe care își dorește să fie orice artist din lumea muzicală. Alba Fest nu este un eveniment de inerție, ci singurul festival care a exclus tot ce era în plus, aducând pe scena lui superlativele absolute ale momentului. Este singurul eveniment în care orașul are mai puțini locuitori decât spectatori: 50 000 de oameni, în trei zile de show total.

Prima întâlnire cu dronele, la 1 decembrie 2021 a fost un real succes şi acest tip de show este foarte aşteptat şi dorit de albaiulieni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Coliziune între două autoturisme la ieșire din Cunța

Publicat

în

VIDEO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu: Coliziune între două autoturisme la ieșire din Cunța

Un accident rutier a avut loc marți, 24 mai, în jurul orei 18.20, pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, la ieșire din Localitatea Cunța.

Din primele informații a fost o tamponare în care au fost implicate două autovehicule, care au intrat în coliziune față – spate.

Elit - Gustul Desăvârșit

În urmă cu câteva minute traficul rutier s-a reluat pe ambele benzi.

Vom reveni cu amănunte.

Video: Facebook/Vasiu Alexandru – INFO TRAFIC jud. SIBIU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare