FOTO, VIDEO. Gala Profesorului Bologna: 89 de dascăli universitari, cei mai apreciați din țară, premiați la Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Un număr de 89 de cadre didactice universitare au primit, sâmbătă, la Alba Iulia, titlul de Profesor Bologna, în cadrul unui eveniment ce s-a desfășurat de Casa de Cultură a Studenților.

Gala Profesorului Bologna38La eveniment au fost prezente circa 60 de profesori universitari. Aceștia au urcat pe scenă, au transmis un cuvânt de mulțumire, primind distincții sub forma unor medalioane și diplome. O parte din cei care au absentat au trimis, însă, filmări și mesaje de mulțumire.

USR - Alegeri parlamentare 2020

89 de care didactice universitare au primit distincția de Profesor Bologna anul acesta, la Alba Iulia, în prezența Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice. Astfel, după ediția din acest an Comunitatea Profesorilor Bologna a ajuns la 760 de membri.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Proiect de tradiție al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), ce a debutat în anul 2007, Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă studențească de a identifica și a premia adevăratele modele din învățământul universitar românesc. Toți studenții au avut ocazia să își nominalizeze profesorii preferați, care apoi au trecut printr-un proces complex de evaluare realizat de către studenți special pregătiți de ANOSR în acest sens.

Potrivit ANOSR, distincția de Profesor Bologna este singura recunoaștere oferită exclusiv de către studenți pentru cadrele didactice cele mai apreciate.

Titlul de „Profesor Bologna” evidențiază acei profesori care reușesc să inspire și să capteze atenția prin metodele lor de predare, care înțeleg responsabilitatea asumată și își dau interesul în a modela minți și în a forma caracterele generațiilor viitoare. Un „Prof Tare”, așa cum îl numim noi, studenții, este cel care câștigă atenția și respectul prin jovialitatea și ușurința cu care se lasă înțeles de către studenți, prin darul oratoriei și încrederea pe care o manifestă față de capacitatea de dezvoltare și înțelegere a studenților.

În deschiderea Galei, de la ora 14:00, la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (corp C, sala A9), a avut loc ultima dezbatere din cadrul proiectului Bologna în Universități, unul dintre cele mai noi proiecte marca ANOSR, cu tema „Învățământul centrat pe student – cum adaptăm procesul de predare-învățare la nevoile societății de astăzi?”. Această dezbatere este un eveniment înscris în calendarul de activități organizate sub egida Dezbaterii Naționale pentru Educație și Cercetare – „România Educată”, derulată de Administrația Prezidențială.

Organizarea ediției 2016 a Galei Profesorului Bologna a fost sprijinită și de Universitatea „1 decembrie 1918” din Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia

Lista completă cu cadrele didactice universitare premiate în acest an se găsește AICI. Lista cu toate cadrele didactice premiate în edițiile anterioare ale proiectului poate fi consultată AICI.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

axinte 4 iunie 2016 at 21:45

…daca nu ne baga altii in seama, uite ca ne bagam noi pe noi, …dam dinstinctii ne cocotam,… musai sa ne vada si pe noi lumea, sa fim si noi luati in seama,… nu cumva sa traim in anonimat, …ne dam slave, noi noua …da, suntem cineva, avem stofa,…

Alexander 5 iunie 2016 at 15:16

Axinte, aceste distinctii sunt acordate profesorilor de catre studenti evaluatori si nu de alti profesori, iti recomand sa te interesezi si tu putin depsre acest proiect inainte sa afirmi anumite lucruri pentru ca aduci cuvinte jignitoare la adresa unor oameni care, crede-ma, ca nu merita sa le fie adresate.

axinte 5 iunie 2016 at 20:45

@Alexander,…departe cu gindul de a jigni pe cineva,…dar tot nu inteleg,…adica cum ?…studenti evaluatori, pe un oarecare interes sau subiectivism vadit, …cum si in ce msura poate un student sa faca astfel de evaluari obiective?…oricare ar fi acestea, …iar asa cum vad eu starea lucrurilor, absolut toti dascalii , sunt de apreciat pentru vocatie si stradanie ,…cu totii sunt merituosi, fiecare in felul lui, fiecare unic in felul lui,…ori nu inteleg eu ,… posibil si asta,…

Comentariile sunt oprite