Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO VIDEO| Fun to fly – Râpa Roşie 2022: Pasionații de aeromodelism din România și din străinătate s-au strâns la Sebeș pentru zboruri și acrobații cu aparatele lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fun to fly – Râpa Roşie 2022: Pasionații de aeromodelism din România și din străinătate s-au strâns la Sebeș pentru zboruri și acrobații cu aparatele lor

Pasionaţi de aeromodelism din toată ţara, dar şi din străinătate, se adună timp de trei zile, lângă Sebeş, la festivalul ”Fun to fly – Râpa Roşie”.

În fiecare an din 2002 încoace, în preajma zilei de 1 mai, la Râpa Roşie, lângă Sebeş, se adună sute de piloţi, pasionaţi de modelism şi iubitori de natură. Evenimentul reușind să promoveze Râpa Roșie și Sebeșul pe harta aeromodelismului din întreaga țară, cât și în alte țări din Europa.

Rezervaţia Naturală Râpa Roşie este situată la doar trei km de oraşul Sebeş, în partea de nord. Este o rezervaţie geologică cu o suprafaţă de 10 ha. Pereţii săi au înălţimi cuprinse între 80 si 100 m. Apa a săpat pe un substrat variat (pietrişuri, nisipuri cuarţoase, gresii) forme ciudate: coloane, turnuri, piramide – toate de culoare roşiatică.

YouTube video

Curenţii de aer de la Râpa Roşie permit ca zborurile şi acrobaţiile să se desfăşoare în cele mai bune condiţii

Posesorii de aeromodele vin la Râpa Roşie pentru a-şi arăta măiestria, pentru a face schimb de impresii şi idei şi pentru a-şi îmbogăţi cunoştinţele în domeniu. Sunt prezenţi proprietari de toate tipurile de avioane şi elicoptere, de la unele mici care costă câteva mii de lei, până la avioane mari cu motoare pe benzină şi cu preţuri de câteva mii de euro. Majoritatea sunt dirijate de la sol prin intermediul unor sisteme speciale.

Chiar dacă este un hobby pe care cei de pe margine îl privesc cu interes, pentru cei care îl practică implică şi cheltuieli care ajung la zeci de mii de lei. Posesorii de aeromodele îşi vor arată măiestria în pilotaj, iar sub cerul traversat de „păsările mari” vor putea impărtăși impresii şi cunoştinţe noi în domeniul zborului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea