FOTO-VIDEO: Festivalul ”Cântec de suflet”, la Alba Iulia. Șlagăre și cântece populare din toate zonele țării, cu artiști consacrați și tineri interpreți, pe scena din Piața Cetății

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Festivalul cantec de suflet la Alba Iulia50Sâmbătă seara, capitala de suflet a tuturor românilor, Alba Iulia, a răsunat de cântec și voie bună. Festivalul ”Cântec de suflet” a adus în „Orașul Marii Uniri” un spectacol folcloric de zile mari, ce a adunat în Piața Cetății mii de români iubitori ai muzicii populare.

Într-o atmosferă degajată, ore întregi, cei prezenți au avut ocazia să vadă și să asculte artiști dintre cei mai vestiți din țară, dar și artiști din generația tânără.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Cântece populare, devenite șlagăre peste timp, colaje de cântece moțești, cântece bihorene, bănățene, oltenești și muntenești, maramureșene și cântece de pe Târnave, de toate i-au făcut pe spectatori să se simtă cu adevărat români.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

veta birisÎn prima seară a festivalului, pe scena din Piața Cetății au urcat artiști consacrați și vedete din Generația de Aur, precum Felicia Stoian și Maria Coman – Banat, Veta Biriș – Alba, Florica Bradu – Bihor, Angela Buciu – Maramureș și Nicolae Furdui Iancu – Ardeal, soliștii Ansamblului artistic Jidvei, taragotistul Tudor Vârciu si dansatorii de la Junii Târnavei, Lucreția Ciobanu, Marinela Baba, dar și tineri interpreți din diferite zone folclorice: Dana Jurjuț (Bihor), Alexandru Sahlean (Moldova), Livia Neag (Maramureș),  Marian Medregoniu (Gorj),  Adriana Sofica (Dobrogea), Cristian Tomoni (Banat), Narcisa Băleanu (Mehedinți), Maria Magdalena Bigea (Oltenia), Daniel Mara (Ardeal).

În cadrul primei zile de festival a fost lansat și un Imn de slavă pentru Alba Iulia, compus  de dirijorul Ansamblului Jidvei din România, Stelian Stoica.

Vedeți și VIDEO: Imn de slavă pentru Alba Iulia, lansat în premieră în Piața Cetății – un cântec care să ne amintească pe veci că Orașul Marii Uniri este sufletul Ardealului

Festivalul cantec de suflet la Alba Iulia87Festivalul ”Cântec de suflet” de la Alba Iulia  își propune redescoperirea și promovarea valorilor tradiționale strămoșești prin cântul autentic din zonele istorice ale României și realizarea unei punți între generații, aducând în atenția publicului artiști consacrați ai folclorului românesc, dar și generații tinere de interpreți. Este cel mai mare eveniment de folclor organizat în parteneriat cu municipalitatea din Alba Iulia.

De menționat că începând de vineri, 12 august, tot în Piața Cetății Alba Carolina, este organizat un târg al meșterilor populari, care își vor expune produsele până la încheierea festivalului.

Vedeți și FOTO: Târgul Meșterilor Populari, la Alba Iulia. Produse tradiționale din lemn, piele, sticlă, țesături, decorațiuni și haine populare, expuse spre vânzare în Piața Cetății

PROGRAMUL de luni al Festivalului ”Cântec de suflet” de la Alba Iulia:

LUNI, 15 august 2016 ora 19.00 – 22.30

Deschidere: Suită Orchestrală de Bihor– Orchestra Jidvei România
Imn de slavă pentru Alba Iulia: Cântă soliștii Ans. „Augustin Bena”
Tineri interpreți din diferite zone folclorice: Ioana Urs (Bihor), Vladu Gabriela (Oltenia), Mădălina Candrea (Moldova), Georgian Schinteie (Banat), Maria Soare (Muntenia), Daniel Stroe (Ardeal) Carmen Ștețco (Maramureș), Cristian Bogdan (Dobrogea), Ilie Caraș (Bucovina)
Soliștii Ansamblului „Augustin Bena” – Alba : Roxana Reche Pal, Cătălin Hașa, Maria Filimon, Dorina Narița, Nicolae Tuhuț si Floricica Moga
Vedetele tinerei generații: Sebastian Stan, Radu Goța, Ștefania Pîrlea, Tudor  Furdui Iancu, Ancuța Cosma
Artiștii noștri – Vedetele noastre: Emilia Muntean, Victoria Meițescu, Alina Pinca, Reta Rus, Leontina Fărcaș,  Ioana Ardelean.
Suită Orchestrală de Maramureș – Orchestra Jidvei România
Artiști consacrați și vedete din ”Generația de Aur”: Alexandru Pugna – Ardeal, Viorica Flintașu – Bihor, Gheorghe Roșoga – Oltenia, Tiberiu Ceia – Banat, Mioara Velicu – Moldova
Final spectacol: Imn de Slavă pentru Alba Iulia
Prezentare spectacol: Elena Anghel-Coman
Acompaniază Orchestra Jidvei România – dirijor Stelian Stoica

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

Must de Jidvei

1 comentariu

Preview 15 august 2016 at 12:27

Ati schimbat cameramanul? Ametesti daca te uiti la toate pozele care se deschid cate una, o inchizi si deschizi alta si tot asa! da-o incolo de treaba!

Comentariile sunt oprite