Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO, VIDEO: Elevii promoţiei 2014 ai Colegiului Militar din Alba Iulia au grade de absolvent

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Schimb de clase Colegiul Militar Alba Iulia59Grade de absolvent pentru clasele a XII-a de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Un moment festiv deosebit s-a petrecut astăzi, de la ora 13.00 în cele patru clase ale instituţiei de învăţământ, tradiţia fiind păstrată şi respectată şi anul acesta. Clasele de a XI-a au făcut „schimb” cu clasele de a XII-a, la ultima oră de curs, până la întâlnirea de 10 ani.

În timp ce intonau cântecul academic „Gaudeamus Igitur” („Să ne bucurăm, așadar”), elevii claselor a XI-a au intrat în clasele absolvenţilor. Profesorul diriginte, colonelul Marcel Domnşa şi preotul din cadrul colegiului militar i-au încurajat pe absolvenţi, le-au spus un cuvânt de bun rămas şi nu în ultimul rând, baftă la examenele de sfârşit de an. Fie că vrei, fie că nu în viaţă locurile se ocupă indiferent cât de bun ai fi, iar absolvenţii au dat mâna cu cei cu un an mai tineri lăsându-le locul în bănci.

După patru ani într-un sistem militar, proaspăt absolvenţii sunt acum mult mai civilizaţi, motivaţi, instruiţi, echilibraţi şi de ce nu mai performanţi. Este suficient să dai o tură prin curtea şcolii, şi vei auzi, chiar dacă eşti îmbrăcat în civil, chiar dacă ai 18 sau 60 de ani, salutul respectuos, „Să trăiţi!”.

Această activitate dă startul manifestărilor dedicate absolvirii celei de a 63-apromoții a Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” ce poartă denumirea onorifică”Constantin Brâncoveanu – 300”, a precizat purtătorul de cuvânt al Colegiului, Daniela Filimon.

[nggallery id=1829]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea