FOTO, VIDEO: Elevii promoţiei 2014 ai Colegiului Militar din Alba Iulia au grade de absolvent

Schimb de clase Colegiul Militar Alba Iulia59Grade de absolvent pentru clasele a XII-a de la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Un moment festiv deosebit s-a petrecut astăzi, de la ora 13.00 în cele patru clase ale instituţiei de învăţământ, tradiţia fiind păstrată şi respectată şi anul acesta. Clasele de a XI-a au făcut „schimb” cu clasele de a XII-a, la ultima oră de curs, până la întâlnirea de 10 ani.

În timp ce intonau cântecul academic „Gaudeamus Igitur” („Să ne bucurăm, așadar”), elevii claselor a XI-a au intrat în clasele absolvenţilor. Profesorul diriginte, colonelul Marcel Domnşa şi preotul din cadrul colegiului militar i-au încurajat pe absolvenţi, le-au spus un cuvânt de bun rămas şi nu în ultimul rând, baftă la examenele de sfârşit de an. Fie că vrei, fie că nu în viaţă locurile se ocupă indiferent cât de bun ai fi, iar absolvenţii au dat mâna cu cei cu un an mai tineri lăsându-le locul în bănci.

După patru ani într-un sistem militar, proaspăt absolvenţii sunt acum mult mai civilizaţi, motivaţi, instruiţi, echilibraţi şi de ce nu mai performanţi. Este suficient să dai o tură prin curtea şcolii, şi vei auzi, chiar dacă eşti îmbrăcat în civil, chiar dacă ai 18 sau 60 de ani, salutul respectuos, „Să trăiţi!”.

INFORMARE COVID-19

Această activitate dă startul manifestărilor dedicate absolvirii celei de a 63-apromoții a Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” ce poartă denumirea onorifică”Constantin Brâncoveanu – 300”, a precizat purtătorul de cuvânt al Colegiului, Daniela Filimon.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...