FOTO, VIDEO: Drumul comunal care leagă Ciugudul de Daia Română va fi reabilitat cu 2,4 milioane de lei. Șoseaua va fi modernă și scurtează distanța dintre comune și către Alba Iulia

Drumul comunal care leagă Ciugudul de Daia Română, în lungime de 3,3 kilometri, și care scurtează considerabil drumul dăienilor către Alba Iulia, va fi reabilitat.

Proiectul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și bugetul primăriei Ciugud propune reabilitarea unui drum de legătură între comunele Daia Română şi Ciugud, în lungime totală de 3,3 km.

În momentul de față se fac lucrări doar pe teritoriul administrativ teritorial al comunei Ciugud, din bugetul local, urmând ca și comuna vecină să înceapă lucrări.

Daia Română este formată dintr-o singură localitate, Daia, și se găsește la 26 de km de Alba Iulia și la 10 km de Sebeș.

Valoarea investiției se ridică la peste 2,4 milioane de lei. Conform proiectului, lățimea platformei drumului va avea 7 metri, iar lățimea carosabilului 5,5 metri. Curbele sunt amenajate în spațiu cu supralărgiri și supraînălțări. Terenul pe care va fi consturit drumul are o suprafață totală de 34.000 mp.

Daia Română este străbătută de DJ 106 K, ce face legătura între DN1 (Sebeș) și DJ 107 B (Secășel). În trecut, drumul utilizat de către localnici pentru a ajunge la Alba Iulia se realiza printr-un drum de țară cu o lungime de circa 5 km, Daia – Ciugud, după care treceau cu brudina la început, iar mai apoi peste punte, pentru a ajunge în oraș. Odată reabilitat acest drum comunal, timpul parcurs până la Alba Iulia va fi considerabil redus.

De asemenea, pe acest drum, se poate venit de la Sebeș la Alba Iulia, evitându-se astfel aglomerația.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...