Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Doi tineri din Alba, plecați la muncă în străinătate, s-au întors acasă pentru a-și porni propria afacere: O cafenea mobilă, pentru localnicii și turiștii pe fugă

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Doi tineri din Alba, plecați la muncă în străinătate, s-au întors acasă pentru a-și porni propria afacere: O cafenea mobilă, pentru localnicii și turiștii pe fugă

Marian și Geanina, doi tineri care au ales să se întoarcă înapoi acasă după mai mulți ani petrecuți la muncă în străinătate, în Germania, ne povestesc cum este să ai propria ta afacere, în orașul Marii Uniri.

„Bici Coffee Bar”, o idee împrumutată de către cuplu din timpul lor petrecut în străinătate, a început să devină un punct greu de ratat în șanțurile cetății Alba Carolina, latura de Vest, atât pentru localnicii care își fac plimbarea obișnuită, cât și pentru turiștii care pornesc în explorare prin orașul nostru.

„Am muncit aproape doi ani în Germania împreună, la un retailer mare de îmbrăcăminte, în Munchen. Chiar dacă traiul de acolo și banii pe care îi poți câștiga nu se compară cu țara noastră, tot am decis să ne întoarcem, dintr-un dor mare pentru casă.

Nici măcar pandemia și războiul care încă bătea la ușă la acea vreme nu ne-a oprit să încercăm să facem o afacere din ce ne place.”, a povestit Marian Casoni, în vârstă de 26 de ani, din Alba Iulia.

Astfel, cu banii strânși în cei doi ani petrecuți la muncă în străinătate, Marian și Geanina au decis să pună în aplicare, în Alba Iulia, ideea pe care au considerat-o cea mai potrivită pentru societatea noastră grăbită, mereu pe fugă: o cafenea mobilă, care poate fi transportată și amplasată oriunde cu ușurință, în ciuda greutății sale, de aproape 400 de kilograme, așa cum au transmis și tinerii.

YouTube video

Pentru preparatul cafelei și a diferitelor sortimente pe care le găsim în meniul „Bici Coffee Bar”, atât Marian, cât și Geanina, se mândresc cu o experiență lungă în domeniul ospitalității. Această pasiune chiar i-a adus împreună și i-a format ca și cuplu, așa cum au transmis aceștia pentru ziarulunirea.ro, cei doi cunoscându-se în timp ce își serveau clienții la Discoteca Tineretului din Costinești.

Pentru a putea opera în orașul nostru, aceștia trebuie să plătească o taxă zilnică, indiferent de numărul de clienți serviți. Acest lucru s-a dovedit a fi destul de dificil pentru toate afacerile din orașul nostru, din cauza unui sezon estival cu foarte puțini turiști care aleg să viziteze șanțurile cetății, lucru greu de imaginat în urmă cu doar câțiva ani.

În ciuda acestor impedimente, cuplul este fericit că poate să muncească pentru visul lor în țara în care s-au născut, singurul loc pe care îl pot numi cu adevărat „casă”.

„Este un sentiment atât de plăcut atunci când te întorci în țară și vezi „România” scris la graniță. Te face să te simți cu adevărat că te întorci acasă”, a transmis Geanina Bernea, în vârstă de 25 de ani, pentru ziarulunirea.ro.

Cei doi tineri sunt, într-un final, optimiști pentru afacerea pe care au pus-o prin propriile lor forțe în picioare. Pe viitor, aceștia și-ar dori să se extindă, după cum spune Marian, ca într-un final să opereze propriul lor spațiu sub forma unei cafenele consacrate.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor, din Alba Iulia, rezultate excelente la concursul „Sunetul Muzicii” din Sibiu: Ce locuri au obținut La Sibiu, în data de 17 mai, a avut loc concursul „Sunetul Muzicii”, la care elevii Școlii de Folk de la Palatul Copiilor din Alba Iulia au reușit să obțină rezultate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea