FOTO, VIDEO. Distracție, muzică bună și relaxare, la Festivalul Blaj aLive 2018. Mii de persoane, la concertele de pe Câmpia Libertății

Mii de persoane participă, sâmbătă, la cea de-a șasea ediție a Festivalului Blaj aLive, organizat pe Câmpia Libertății, unde în 1848, la Marea Adunare Naţională, 40.000 de români au strigat ”Noi vrem să ne unim cu ţara!”. Concertează Vama, Alma, The Mono Jacks, Satellites și Melting Dice.

Participanții la Festivalul Blaj aLive au parte, pe lângă muzică și distracție, de relaxare în hamace, dar și de zone dedicate pasionaților de gastronomie.

Organizatorii Festivalului au transmis, într-un comunicat de presă, că cei care vor să se bucure de natură pot veni cu pături de picnic.

Pentru a susține autoritățile locale în eforturile de reabilitare a Câmpiei Libertății, la fel ca la ediția anterioară, festivalul a fost nevoit să comaseze energia celor două zile tradiționale de concerte și de petreceri într-una singură, fără a mai putea include zona de camping, au transmis organizatorii.

La Blaj aLive 2018, fanii ascultă și dansează pe ritmurile unora dintre cei mai îndrăgiți artiști: Vama (Ro), ALMA (Fin), The Mono Jacks (Ro), Satellites (Ro) și Melting Dice (Ro). Accesul în festival s-a făcut de la ora 14.00, iar un bilet a costat 60 de lei.

Concertul artistei de origine finlandeză, Alma, care vine în premieră în România, începe de la ora 21.00, în vreme ce trupa pop-rock Vama va urca pe scenă de la ora 22.30. La spectacol sunt așteptate mii de persoane.

Ajuns la a șasea ediţie, festivalul Blaj aLive, organizat în fiecare an pe Câmpia Libertăţii, promovează libertatea, educaţia şi inovaţia ca suport tehnologic pentru dezvoltarea culturală şi găzduieşte iniţiativele tinerelor organizaţii, parte din noua revoluţie culturală.

De asemenea, Festivalul susţine unirea comunităţilor de pretutindeni, devenind locul de întâlnire pentru petrecerea unei experienţe culturale binevenite pentru dezvoltarea unei comunităţi de oameni frumoşi, uniţi şi pregătiţi să aducă un plus de culoare şi valoare în jurul lor.

Ideea acestui festival a apărut în 2013, inspirată de încărcătura istorică a Câmpiei Libertăţii şi de rolul important pe care Blajul l-a jucat în formarea României de azi.

Ansamblul Câmpiei Libertății, unde în 1848 circa 40.000 de români au strigat „Noi vrem să ne unim cu ţara”, a fost reabilitat. S-au făcut alei carosabile şi pietonale, s-a amplasat mobilier urban, corpuri de iluminat stradal, bănci, cișmele, o fântână arteziană, gardul a fost reamenajat din lemn de stejar, spațiile verzi au fost refăcute, iar cele 26 de busturi aflate aici sunt, acum, iluminate arhitectural.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...