// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, VIDEO: Deschiderea anului școlar, la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, instituție de învățământ cu tradiție de 100 de ani

Peste 440 de elevi ai Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, între care 120 de boboci, participă, luni, la festivitatea de deschidere a anului şcolar. Sunt prezenți prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și senatorul PSD de Alba Daniel Breaz, rectorul Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Au loc defilări pe acorduri de fanfară şi se vor acorda premii.

Ceremonia de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a debutat cu introducerea drapelului de luptă al colegiului în formaţie, respectiv cu intonarea imnului naţional şi se va încheia cu o defilare, pe acorduri de muzică de fanfară, la care vor participa toţi elevii, dar şi cadre militare.

Alături de cei 444 de elevii ce au ales să îmbrace uniforma de licean militar sunt, ca în fiecare an, părinți, rude și prieteni.

Conform tradiției, cei 120 de elevi din clasa a IX-a au rostit legământul: ,,Mă leg să învăţ carte, să-mi oţelesc braţul și inima, spre a sluji cu destoinicie patria și Armata României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”

În Anul Centenarului, în capitala de suflet a românilor, colegiul militar albaiulian a schimbat, după 41 de ani de tradiţie, subordonarea, trecând de la Statul Major al Forţelor Terestre la Statul Major al Forţelor Aeriene.

Instituţia de învăţământ militar preuniversitar, ce va aniversa în noiembrie 2019, 100 de ani de existenţă a pregătit peste 6.500 de absolvenți, formându-le abilitățile necesare pentru a-şi putea continua zborul spre culmile succesului.

În ultimii ani, absolvenţii Colegiului Naţional Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia au înregistrat o rată de promovare de sută la sută la examenul de Bacalaureat, iar elevii care au studiat aici au avut participări numeroase la olimpiadele naţionale, o parte întorcându-se cu medalii.

Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” a fost înfiinţat în anul 1919 şi a funcţionat, iniţial, la Târgu-Mureş, ulterior la Timişoara, iar din 1975 are sediul la Alba Iulia.


Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419