Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Cum s-au chinuit moții să ridice un buștean de peste 400 de kg. ”Deliciul” spectatorilor la concursul ”Cel mai bun lemnar” din Apuseni

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

targul lemnarilor 2015 apuseni74E greu să-l miști de la loc, darămite să-l mai și ridici. Vorbim de un buștean de peste 400 de kilograme, elementul principal la proba care a făcut ”deliciul” publicului în cadrul unui concurs dedicat celor mai buni lemnari din Munții Apuseni.

”Ridicarea bușteanului”, așa se și numește proba ce, de ani buni, le dă bătăi de cap concurenților, dar în același timp stârnește amuzamentul în rândul spectatorilor. Foarte puțini sunt cei care reușesc ”performanța” asta, însă există în fiecare an ”forțoși” înscriși pe listă.

Câțiva tineri s-au încumetat să participe și la ediția din acest an, iar ”prestația” unora, de clintire a bușteanului cu chiu cu vai, i-a distrat copios pe spectatori. Dacă la un moment dat, unii dintre ei au reușit să-l ridice pe o treaptă din trei, la final, pe când prezentatorul să declare proba fără niciun câștigător, un bărbat de 49 de ani le-a dat clasă și a demonstrat că pentru el cel mai bun antrenament de creștere în forță este în pădure, la lemne.

Venit din targul lemnarilor 2015 apuseni75public foarte sigur pe el, nici măcar înscris în concurs, Dumitru Trif, din Mătișești (Horea) în 2 secunde a ridicat cu ușurință bușteanul, lăsându-i pe toți cu ”gura căscată”.

”La aista i-o dat nevasta să mănânce”, se aude, printre aplauze, după demonstrație.

Totuși, de admirat e și curajul de a intra în competiție a celor mai tineri, având în vedere că unii se perindau pe lângă buștean când zona s-a eliberat, ca nu cumva să se facă de rușine în fața publicului.

Concursul s-a desfășurat weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, la Mătișești, în cadrul Târgului Lemnarilor.

Urmăriți imaginile video:

[nggallery id=900]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator? 75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea