Rămâi conectat

Sport

FOTO, VIDEO: Crosul Unirii, ediția 2016, la Alba Iulia, eveniment sportiv dedicat Zilei de 1 Decembrie | Peste 400 de participanți la startul competiției tradiționale

Publicat

în

crosul-unirii-201601Crosul Unirii, a 48-a ediție, competiție de tradiție ce a devenit un simbol al Cetății Marii Uniri s-a desfășurat astăzi la Alba Iulia, în Șanțurile Cetății.

Peste 400 de împătimiți ai mișcării, din toata țara, de toate vârstele, de la țânci și până la veterani s-au aliniat la startul întrecerii de anvergură, derulată pe mai multe categorii de vârstă, de la copii și până la veterani.

Numărul mare de competitori i-a luat prin surprindere pe organizatori ce aveau pregătite 400 de tricouri albastre, cu însemnele Cetăţii Alba Carolina, ce au fost epuizate apelându-se și la tricouri albe, de anul trecut.

Electrica Furnizare Discount

A fost sărbătoarea sportului în Cetatea Marii Uniri, pe lângă Crosul Unirii mai fiind prevăzute demonstrații de dans sportiv și karate. crosul-unirii-alba-iulia-11Mulți dintre concurenți au alergat cu însemne și steaguri tricolore, pentru a arăta că prin sport celebrează Ziua Națională a României.

Reuniunea atletică este organizată de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba și are ca scop marcarea printr-o competiție sportivă de amploare a celor două evenimente de la 1 decembrie: aniversarea Marii Uniri din 1918 şi sărbătorirea Zilei Naţionale a României, la care se adaugă promovarea obiectivelor turistice din Alba Iulia.

REZULTATE CROSUL UNIRII 2016 Alba Iulia

 

Până la 11 ani: M –  1.PAUL DENIS-CSM CLUJ NAPOCA; 2.POP DRAGOȘ-LPS CLUJ NAPOCA; 3.BOGDAN BACIU-CSS MEDIAȘ

F : 1. ALBU ANDREEA-CSS MEDIAȘ; 2.HUDEA ALEXANDRA-CSS MEDIAȘ; 3.COMNÂC DIANA-CSS MEDIAȘ

12-13 ani: M – 1.VINȚE ANDREI-LPS CLUJ NAPOCA; 2.BÂRGOZ EDUARD-CSS AIUD; 3.GROZA VLAD-LPS ZALĂU

F – 1.MĂRGINEAN IULIA-CSS MEDIAȘ; 2.OBREJAN SILVIA-CSS MEDIAȘ; 3.WEBER ȘTEFANIA-CSS MEDIAȘ

14-15 ani: M – 1.FLEȘER GEORGE-CSS UNIREA ALBA IULIA; 2.MAN BOGDAN-CSS BLAJ; 3.BĂICAN VLAD-CSS ZALĂU

F – 1.PETRUȚA ADELINA-CSS BLAJ; 2.PEIA LARISA-TURNU RUIENI; 3.CORDEA ADRIANA-CSS BLAJ

16-17 ani: M – 1.HERMAN PETER-CSS MEDIAȘ; 2.CIOC RAUL-CSS MEDIAȘ; 3.ȚIGĂNILĂ RĂZVAN-C.N.M. M.VITEAZUL ALBA IULIA

F – 1.PEIA CRISTINA-TURNU RUIENI; 2.MIKLOȘ ANDREEA-CSM CLUJ NAPOCA; 3.BOTA DENISA-CNS CETATE DEVA

18-19 ani: M – 1.CRECAN RAUL-CSU CLUJ NAPOCA; 2.CORCHEȘ PETRU-CNM M.VITEZUL ALBA IULIA; 3.LAZĂR RĂDUCU-CSS BLAJ

F – 1.ZUDOR DENISA-CSS MEDIAȘ/CSM CLUJ NAPOCA; 2.BOITOR IULIANA-CSS BLAJ; 3.RUSU ELISABETA-LIC. DE ARTE REGINA MARIA ALBA IULIA

20-34 ani: M – 1.DUMITRU MARIUS-CSU CLUJ NAPOCA; 2.CRAINIC ANDREI-CSU CLUJ NAPOCA; 3.CRISTEA DARIUS-CSU CLUJ NAPOCA

F – 1.DOBRIȚA IONELA-CSM CLUJ NAPOCA; 2.MOLDOVAN ALINA-CSM CLUJ NAPOCA; 3.MOLNAR BIANCA-CS UNIREA ALBA IULIA

35-39 ani: M – 1.GASPAR ANDRAS-BLAJ; 2.MANU ADRIAN-ALBA IULIA; 3.ANGHEL COSMIN-ALBA IULIA

F – 1.ALBU MIRELA-MEDIAȘ; 2.BUICĂ SAVINA-PETRILA; 3.BERCHEU ANGELA-MAMUT RUNNERS ALBA IULIA

40-44 ani: M – 1.DASCĂL SERGIU-CSM CLUJ NAPOCA; 2.LABĂ LUCIAN-VULCAN; 3.CIOARĂ FLAVIU-ALBA IULIA

F – 1.HERMAN MARIA-MEDIAȘ; 2.VASILOANCĂ DANIELA-CSM JIUL PETROȘANI; 3.SANDOR GYONGYI-CLUJ NAPOCA

45-49 ani: M – 1.DOARVAS VIOREL-DEVA; 2.COSTIN ROBERT-LUDUȘ; 3.STĂNESCU ALEXANDRU-CSM ZALĂU

F – 1.MICLEA MARIA-BICHERU CYCLING ALBA IULIA; 2.URSU ADINA-HUNEDOARA; 3.MOLDOVAN MARIA-HUNEDOARA

50-54 ani: M – 1.PÎCLIȘAN SILVIU-CUGIR; 2.FLOREA NICULAE-GĂEȘTI; 3.OPREA MARIAN-DEVA

F – 1. FRĂȚILESCU MARIANA-HUNEDOARA

55-59 ani: M – 1.POP EUGEN-CSM BRAȘOV; 2.CLONȚA ANDREI-CUGIR; 3.NEGRU GHIȚĂ-BAIA MARE

F – 1.AVRAM ELENA-AMEFA ARAD; 2.MUNTEANU VIOLETA; 3.RUS MARIA-ALBA IULIA

60-64 ani: M – 1.POPA MARIAN-HUNEDOARA; 2.HÂRJOC VASILE-CSO CUGIR; 3.DAN FILON-LUDUȘ

F – 1.BOARIU MARIA-MEDIAȘ; 2.MĂCINIC ELENA-ALBA IULIA; 3.DAMIAN-MARIA-ALBA IULIA

65-69 ani: M – 1.COVACIU AUGUSTIN-CSM SF. GHEORGHE; 2.HUSAR DUMITRU-PRIMĂRIA GURGHIU; 3.STĂNCOANE IULIU-CS GHELARI

F – 1.PRODAN RODICA-ZALĂU; 2.ANGHEL SAVETA-ALBA IULIA

70-74 ani: M – 1.CIOCA ILIE-CS UNIREA ALBA IULIA; 2.LUPU HOREA-ALBA IULIA; 3.IONESCU ANTON-GĂEȘTI

F – 1.GUȘAT EMILIA-CS UNIREA ALBA IULIA; 2.SĂNDULESCU SIMONA-RAPID BUCUREȘTI

75-79 ani: M – 1.IAMANDI VICTOR-RAPID BUCUREȘTI; 2.AMBRUȘ PETRU-MINERUL LUPENI; 3.TOMA AURICĂ-CSM PITEȘTI

80-84 ani: M – 1.LUPU VASILE-CSO CUGIR; 2.IVANOVICI ILIE-ARCTIC GĂEȘTI; 3.SUFLEȚEL EMIL-CS UNIREA ALBA IULIA

F – 1.RADU LUCIA-RMA BUCUREȘTI; 2.SUFLEȚEL MARGARETA-CS UNIREA ALBA IULIA

85-89 ani: F – 1.NEGREANU VERONICA-FARUL CONSTANȚA

90-94 ani: M – 1.NAGY ȘTEFAN-ALBA IULIA; 2.RADU DUMITRU-CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ

 

TOTAL PARTICIPANȚI = 431 , din care 241 M și 190 F . La categoriile de veterani=110

Publicitate

Sport

Albaiulianul Bogdan Lazăr, convocat pentru dubla România – Israel Under 19

Publicat

în

Reprezentativa juniorilor născuți în 2003 se reunește pentru două partide de pregătire în fața selecționatei similare a Israelului, din efectivul României făcând parte Bogdan Lazăr (foto, centru, nr. 5), fundașul din Cetatea Marii Uniri. Partidele vor avea loc marți, 3 august, și joi, 5 august, cu începere de la ora 21.00, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia.

Cu echipa națională a reușit calificarea la Turul de Elită, la Under 17, însă turneul a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19, iar 2021 urmează o altă campanie de calificare, la Under 19, la finele acestui an. Tricolorii Under 19 vor evolua în luna noiembrie în preliminariile EURO 2022. Vor întâlni Letonia (10 noiembrie), San Marino (13 noiembrie) și Turcia (16 noiembrie). Se califică mai departe la Turul de Elită cele 13 câștigătoare ale grupelor, ocupantele locurilor secunde și cea mai bună echipă de pe locurile 3.

Pentru aceste jocuri selecționerul Adrian Văsîi a convocat un lot format din 24 de jucători (câte 5 de la FCSB și Farul Constanța), după cum urmează: *portari: Borbei (Lecce), Aldescu (Concordia Chiajna); *fundași: S. Pîrvulescu (Petrolul Ploiești), Cr. Ignat (Rapid), Ciontea (FCSB), Ad. Nicolae (Petrolul Ploiești), Bogdan Lazăr (Farul Constanța), Gergely (AFK Csikszereda), Trifan (FCSB), Amzar (Dinamo); *mijlocași: D. Andrei (Politehnica Timișoara), Ciobanu-Vanghele (“U” Cluj), Pandele (Metaloglobus), Pintilie (Concordia Chiajna), R. Ilie (Rapid), Sîrbu (Farul Constanța), Bodișteanu (Farul Constanța), Negoescu (UTA Arad), R. Niță (FCSB), N. Popescu (Farul Constanța), Covalciuc (Metaloglobus); *atacanți Chirițoiu (FCSB), R. Tudor (FCSB), Andronache (Farul Constanța), conform Federației Române de Fotbal

Electrica Furnizare Discount

Jucătorul albaiulian a devenit în acest an vicecampion național Under 19 cu Viitorul Constanța, după finala pierdută, surprinzător, cu AFC Csikszereda, meci în care a absentat din motive medicale. Debutant în 2020 în Liga 1 și cu trei prezențe în elită, toate sub comanda lui Gheorghe Hagi, apărătorul lateral stânga este un obișnuit al loturilor naționale. De mic a fost atras de “sportul rege”, iar la 5 ani a fost legitimat întâia dată, la Unirea Alba Iulia, fiind pregătit de Cristi Mărginean. După 4 ani petrecuți în “alb-negru” a trecut la Europa Alba Iulia, unde a evoluat în perioada 2012-2016, sub comanda regretatului antrenor Neluțu Popa, golgheterul all-time al “alb-negrilor”. A impresionat de la vârste fragede, iar la prima ediție a Cupei “Iani Mitracu” a cucerit trofeul de golgheter și a câștigat trofeul cu Europa Alba Iulia, în 2015. Înainte și-a adjudecat și alte distincții individuale: cel mai tehnic jucător la Trofeul “Gheorghe Ene” (2011/2012), cel mai tehnic jucător la juniorii E (2013/ 2014), cel mai bun jucător în Campionatul Speranțelor (2013) și golgheter al juniorilor D (ediția 2015/ 2016). Doi ani la rând a fost campion județean cu Europa Alba Iulia, la juniori E și juniori D și s-a bătut, la Tărlungeni, în 2015, la turneul zonal, cu echipa Academiei “Gheorghe Hagi”. În acel an a fost remarcat de specialiștii clubului din Ovidiu, find testat o anumită perioadă. Bogdan Lazăr a fost în permanență convocat la loturile naționale, la diverse categorii de vârstă, Under 15, Under 16, Under 17 și Under 18 (cu care, recent, a disputat o dublă de verificare împotriva Ungariei). A devenit campion național cu Viitorul Constanța, în 2019, după o finală, la Buftea, cu LPS Banatul Timișoara, scor 4-1, în ultimul act al Ligii Elitelor Under 17. C

Citește mai mult

Sport

ACS Karate Forever Alba Iulia, tradiționalul stagiu de pregătire la Eforie Sud, în vederea Campionatului European

Publicat

în

Clubul ACS Karate Forever Alba Iulia, antrenori Simion Băluță 8 dan și Alina Băluță 4 dan, a efectuat un stagiu de pregătire pe plajă, la Marea Neagră.

Acțiunea s-a desfășurat timp de o săptămână în stațiunea Eforie Sud, cazarea la Vila “Marinarul” (administrator Tanța Panescu), la cantonament participând 45 de sportivi și 10 părinți din Alba Iulia, Mediaș, Călan, Țicleni, Cărbunești, Bustuchin și Bălteni. Antrenamentele, coordonate de shihan Simion Băluță 8 dan, ajutat de sensei Dorin Anghel 5 dan, Alina Băluța 4 dan și Mihai Mercan 3 dan, au fost prevăzute dimineața, începând cu ora 6.30, pentru kara și kumite, ședințele de pregătire având și momente inedite, derulându-se în aer liber, pe faleză, cât și în apă. Pe lângă antrenamente, karateka au mai fost angrenați în diferte evenimente culturale, jocuri sportive, dansuri etc.

După acest stagiu, ce are loc de 30 de ani la Eforie Sud, devenind o tradiție a FKNB-IMAF România, vor urma și alte acțiuni similare pentru antrenorii și competitorii din Cetatea Marii Uniri. Între 23 și 29 august, la stagiul lotului național de la Băile Herculane, ACS Karate Forever are trei sportive, pe Eva Baciu, Diana Surca și Denisa Mincea. După acest eveniment, este prevăzut stagiul de pregătire de la Arieșeni Vîrtop (2-5 septembrie), ce prefațează Campionatul Național pentru copii (26 septembrie, Băile Herculane) și Campionatul European IKU, la Oradea, în octombrie. La Campionatul Național de luna viitoare vor lua startul cel puțin 20 de reprezentanți ai ACS Karate Forever Alba Iulia, în probele de kata, kumite și kumite echipe, ne-a mai informat Simion Băluță, prim-vicepreședinte FKNB-IMAF.

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Sport

CS Universitatea Alba Iulia, înscrisă în Campionatul Național de Rugby în 7, ce debutează în această lună

Publicat

în

După o binemeritată vacanță, în urma unui tur dificil de campionat în cadrul Diviziei Naționale de Seniori, în care au debutat, rugbiștii Clubului Sportiv al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia revin la antrenamente și în competiții în luna august. Prima întrecerere în care vor fi angrenați va fi Campionatul Național de Rugby în 7, care va debuta la sfârșitul lunii în curs.

Istoricul albaiulian Marius Rotar, artizanul renașterii rugbyului în Cetatea Marii Uniri și coordonatorul echipei, ne-a declarat: „Joi am trimis la Federația Română de Rugby cererea noastră de înscriere pentru acest campionat. Cred ca suntem prima echipa din țară care ne înscriem, iar acest fapt arată încă o dată seriozitate în tot ceea ce facem noi, legat de rugby, de peste doi ani în Alba Iulia. Rugbyul în 7 este un sport olimpic (la Tokyo titlul a fost câștigat de Fiji, care în finală a învins Noua Zeelandă cu 27-12), fratele mai mic al rugby-ului clasic, care presupune angajare, din punct de vedere fizic, de 100 la sută, dar și inteligență în joc. Gânditi-vă că o partidă durează 14 minute, iar într-un turneu poți avea 4-5 meciuri într-o zi. La această competiție pot participa echipe și din Superligă, adică din prima divizie a țării, ultima ediție fiind câștigată de Universitatea Cluj.

Așadar, pentru noi Campionatul Național de Rugby în 7 este o ocazie deosebită de a ne suda și mai bine ca echipă, de a ne îmbunătăți jocul și de a învăța de la adversari puternici. Campionatul se va desfășura pe parcursul a trei etape săptămânale, de la sfârșitul lunii august până la mijlocul lui septembrie, noi urmând să întâlnim adversari puternici, specializați în rugby în 7. Am vrut să organizăm o etapă în Alba Iulia, dar am renunțat din motive obiective. Sper ca această competiție să ne ajute mult pentru returul Diviziei Naționale de Seniori, care va debuta la sfârșitul lunii septembrie. Nu avem noutăți deosebite în lot: nu a plecat nimeni și, probabil, vor veni doi sau trei jucători, alături de câțiva juniori crescuți de noi. Nu avem posibilități de a face transferuri spectaculoase. Multumim tuturor celor care ne sprijină, a căror număr se pare că începe să crească, și nu doar din perspectiva susținerii morale. Este și firesc, la urma urmei, întrucât reprezentăm orașul și Universitatea, la cel mai înalt nivel, în ceea ce privește sporturile pe echipe în competițiile naționale din țară”.

Electrica Furnizare Discount

Antrenorul echipei CSU Rugby Alba Iulia este Sergiu Pop, ajutat pentru această competiție de Mihai Cozma, component al echipei albaiuliene, jucător cu prezențe în echipa națională de rugby în 7 a României.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare