Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| CRIZA forței de muncă în Alba. Un restaurant a angajat trei fete din Nepal pentru a face față volumului de muncă: „Nu găseam personal stabil”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CRIZA forței de muncă în Alba. Un restaurant a angajat trei fete din Nepal pentru a face față volumului de muncă: „Nu găseam personal stabil”

Lipsa acută a forței de muncă, care se regăsește în multe domenii de activitate din țara noastră, i-a determinat și pe unii patroni din Alba să recruteze angajați din țări din afara Uniunii Europene, în special din Asia.

Într-o pensiune-restaurant din Aiud, trei fete din Nepal au grijă de clienții care calcă pragul acestei afaceri. Două dintre acestea lucrează cu ospătarii români pe sală, în timp ce o altă colegă de-a lor muncește în bucătărie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Kalpana Tumbapo Limbu, din Nepal, are 21 de ani și lucrează de mai bine de o lună în județul nostru, timp în care a deprins abilități prețioase în meseria de ospătar.

„Din cauză că nu găseam personal stabil, am recurs la fetele din Nepal. Așa, 2 ani cât au contract, suntem siguri că totul este ok și nu ne vor lăsa baltă cum fac aproape toți angajații care au fost pe aici”, au motivat patronii afacerii.

YouTube video

De asemenea, aceștia au mai notat că fetele învață repede, iar bariera lingvistică nu va mai fi o problemă cât de curând pentru acestea.

Aproximativ 50.000 de locuri de muncă sunt neocupate în România, însă ministrul Muncii, Marius Budăi, spune că mediul de afaceri ar angaja până la un milion de oameni dacă ar putea. Țara noastră se confruntă cu o criză a forței de muncă de peste 15 ani. Amplificată de pandemie și de război, problema devine din ce în ce mai acută, scrie euronews.ro. Aşa se face că mii de români pleacă anual în căutarea unui venit mai bun.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea