Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO/ VIDEO: Cristian Gaţu la inaugurarea centrului de copii Voinţa Savini Due Sebeş! Vezi părerea sa despre handbal

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi în Sala „Florin Fleşeriu” din Sebeş a avut loc un turneu de mini-handbal, în prezenţa lui Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, competiţie organizată de HC Voinţa Savini Due Sebeş. La această acţiune dedicată Zilei de 1 Iunie s-au desfăşurat meciuri demonstrative, la care au participat peste 70 de copii cu vârste între 4 şi 12 ani.

Astfel, echipa de handbal masculin din localitate şi-a inaugurat Centrul de copii şi juniori, având invitaţi de marcă din judeţ şi din ţară. În urmă cu un an, mai precis în luna mai 2012, Cristian Gaţu, handbalistul de geniu de odinioară, dublu campion mondial (1970 şi 1974) şi medaliat olimpic (bronz în 1972, argint în 1976) a mai fost prezent în judeţul nostru, cu prilejul Zilelor Liceului Sportiv Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal consideră organizarea acestui turneu drept o iniţiativă de curaj care poate duce la revitalizarea acestui sport şi dacă proiectele continuă pot produce, în timp, rezultate deosebite la nivel înalt. În ceea ce priveşte succesul în sport, Cristian Gaţu recomandă munca şi disciplina care să fie dublate de respect al jucătorilor faţă de antrenor. Oficialul FRH a apreciat simpatia publicului faţă de echipele de handbal din Sebeş şi consideră că în viitor acestea ar putea promova în elita handbalului autohton. Totodată la nivel juvenil, preşedintele trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte importanţa şcolii şi a educării, dar în acelaşi timp consideră că antrenamentele sunt la fel de importante.

La sfârşitul meciurilor demonstrative preşedintele Cristian Gaţu alături de prefectul Gheorghe Feneşer i-a premiat pe micii sportivi cu diplome şi medalii şi le-a urat mult succes în perspectivă.

Menţionăm că de la debutul anului, la Sebeş au fost iniţiate acţiuni de selecţie în rândul micuţilor, în ideea atragerii acestora către practicarea sportului pe semicerc. A fost practic conectarea la un program al FRH de dezvoltare a handbalului la nivel juvenil, graţie căruia, în timp, sunt prevăzute diverse excursii, la meciuri internaţionale (Oltchim Rm. Vâlcea, CS Caraş Severin, Trofeul Carpaţi, precum şi la partidele echipelor naţionale ale României) precum şi tabere naţionale de pregătire (prima la Tg. Mureş, în luna iulie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea