FOTO/ VIDEO: Crimă la Festivalul Roman Apulum – Sclave vândute la preţuri de „mizerie”

Targ de sclavi II07Unul dintre cele mai reuşite momente ale Festivalului Roman Apulum a fost târgul de sclavi, care s-a desfăşurat sâmbătă, în faţa Porţii a IV-a dar şi astăzi, pe Latura de Est a Cetăţii, lângă Poarta a III-a.

Deşi spectatori au fost cu sutele, după vânzarea celor 8 sclavi negustorul Marcus Rufus Fronto nu a câştigat prea mult, turiştii şi albaiulienii fiind mai rezervaţi, dar cine a licitat a primit servicii în natură.

ELIT

Astăzi au fost vândute patru dansatoare, o nimfă, o pictoriţă, un arcaş şi un sclav care ştia să cânte la fluier, toţi cu 120 de lei. Licitaţia a fost reală, suma de pornire a început de la 1 leu, dar nu a depăşit 40 de lei.

De această dată negustorul şi-a câştigat peste noapte libertatea la un joc pe care romanii îl practică cu regularitate. A reuşit să cumpere nişte sclavi, pe care i-a vândut apoi, a încercat să-şi dubleze averea la zaruri dar din păcate şi-a pierdut şi banii şi viaţa, fiind pus să lupte cu garda de corp a guvernatorului, pentru că nu şi-a plătit datoria.

Mihail David - 2020

Fiind obişnuit ca toată viaţa doar să vândă sclavi şi neavând nicio luptă la activ, negustorul a fost lăsat în scurt timp fără suflare.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...