Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: Crimă la Festivalul Roman Apulum – Sclave vândute la preţuri de „mizerie”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Targ de sclavi II07Unul dintre cele mai reuşite momente ale Festivalului Roman Apulum a fost târgul de sclavi, care s-a desfăşurat sâmbătă, în faţa Porţii a IV-a dar şi astăzi, pe Latura de Est a Cetăţii, lângă Poarta a III-a.

Deşi spectatori au fost cu sutele, după vânzarea celor 8 sclavi negustorul Marcus Rufus Fronto nu a câştigat prea mult, turiştii şi albaiulienii fiind mai rezervaţi, dar cine a licitat a primit servicii în natură.

Astăzi au fost vândute patru dansatoare, o nimfă, o pictoriţă, un arcaş şi un sclav care ştia să cânte la fluier, toţi cu 120 de lei. Licitaţia a fost reală, suma de pornire a început de la 1 leu, dar nu a depăşit 40 de lei.

De această dată negustorul şi-a câştigat peste noapte libertatea la un joc pe care romanii îl practică cu regularitate. A reuşit să cumpere nişte sclavi, pe care i-a vândut apoi, a încercat să-şi dubleze averea la zaruri dar din păcate şi-a pierdut şi banii şi viaţa, fiind pus să lupte cu garda de corp a guvernatorului, pentru că nu şi-a plătit datoria.

Fiind obişnuit ca toată viaţa doar să vândă sclavi şi neavând nicio luptă la activ, negustorul a fost lăsat în scurt timp fără suflare.

[nggallery id=1580]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea