Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Coșmarul a zeci de localnici de pe o stradă din Sebeș: Camioanele de mare tonaj circulă aproape zilnic prin fața caselor lor. Răspunsul primit de la autorități

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Coșmarul a zeci de localnici de pe o stradă din Sebeș: Camioanele de mare tonaj circulă aproape zilnic prin fața caselor lor. Răspunsul primit de la autorități

Locuitorii străzii Mircea cel Mare din municipiul Sebeș trec printr-o adevărată dramă, prin prisma problemelor create de circulația camioanelor de mare tonaj prin fața caselor lor.

Aceștia ar fi solicitat în repetate rânduri autorităților să găsească o soluție la această problemă gravă pentru confortul acestora, precum și pentru integritatea caselor lor, însă fără succes.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

„Majoritatea caselor sunt mai vechi și au crăpături în pereți și în fundații, urmare a șocului produs de către mașinile de mare tonaj supraîncărcate, care străbat strada cu mult peste greutatea și viteza de rulaj stabilite prin lege.

Au existat totodată, multiple avarii ale rețelelor de utilități -gaz și apă – dar există și un disconfort major din cauza zgomotului produs zi și noapte, de către traficul intens.

Menționăm că de la montare în luna iulie 2014, semnele restrictive privind tonajul de rulaj pe strada Mircea cel Mare au fost demontate abuziv, sau furate, iar camioanele de mare tonaj, încărcate cu mult peste limita legal admisă pentru tranzitul orășenesc, străbat din nou strada, afectând serios integritatea locuințelor noastre, siguranța pietonală, cât și liniștea.”, se arată într-o adresă formulată de către locatari, destinată Primăriei Sebeș.

De asemenea, cei aproape 60 de localnici au apelat la ajutorul Instituției Prefectului Județului Alba, care a solicitat o serie de clarificări în situația de față, răspunsul primit fiind următorul:

Răspunsul primit de la reprezentanții Primăriei Sebeș a fost primit cu nemulțumire de către locatari, care au contactat ziarulunirea.ro.

Mai mult, respectivele camioane de mare tonaj au fost filmate de către un localnic, iar imaginile au fost trimise pe adresa redacției.

Astfel, se poate observa cum acestea își fac cu greu loc pe strada îngustă din oraș, total nepotrivită pentru acestea.

YouTube video

La rândul său, contactat de ziarulunirea.ro, consilierul local PSD Sebeș, Radu Cristian, a declarat că a fost sesizat de către localnici în privința acestei probleme.

„Este greșit să credem că o astfel de situație nu își poate găsi o rezolvare. Toți acești oameni nu își doresc decât să doarmă liniștiți în casele lor, fără teama și disconfortul provocate de către circulația acestor camioane zilnic pe strada lor.

Împreună cu restul consilierilor locali PSD Sebeș, ne străduim să găsim cea mai bună soluție pentru zecile de oameni de pe strada Mircea cel Mare, care au ajuns la capătul răbdării.”, a mai transmis Radu Cristian, președintele organizației PSD Sebeș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea