Rămâi conectat

Actualitate

FOTO, VIDEO: Concursuri ale pompierilor pe stadionul Cetate din Alba Iulia. Ce provocări te așteaptă dacă vrei să intri în sistem

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

10463922_882938958401810_7800012915484469309_nPrin exercitarea atribuțiilor de serviciu, pompierii se supun zilnic la riscuri, fiind mai tot timpul cu focul sau cu apa în spate. Pentru a salva vieți trebuie să fie pregătiți din punct de vedere fizic, o secundă în plus sau în minus la o intervenție poate fi echivalentul salvării sau pierderii unei persoane.

Într-o zi la sfârșitul săptămânii trecute, la primele ore ale dimineții, pompierii din Alba au organizat concursuri sau mai bine zis, antrenamente de pregătire pe stadionul Cetate din Alba Iulia. Una dintre cele patru probe, ”pista cu obstacole pe 100 de metri” a fost surprinsă și de redactorii ziarului Unirea. Și nu a fost una deloc facilă.

Pe o distanță de 100 de metri pompierii au avut de sărit un gard de doi metri, de luat două furtunuri în mâini, au trecut bârna, iar apoi le-au racordat la distribuitori. Timpii scoși au fost între 19 – 24 de secunde.

Celelalte trei probe sunt realizarea dispozitivului la motopompă, scara de fereastră și ștafeta de 4.100 de metri. La proba, pista cu obstacole pe 100 de metri au participat 16 persoane, a fost o etapă internă, de pregătire, fără premii, sancțiuni, câștigători sau învinși.

Pompierii constituie o organizație de intervenție și ajutor în cazurile de accidente, inundații, incendii sau alte situații asemănătoare, având ca atribuții evitarea sau reducerea efectului negativ asupra persoanelor, animalelor și bunurilor, precum și organizarea acțiunilor de salvare a acestora.

[nggallery id=1926]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vremea se răcește brusc în România. Prognoza METEO pentru următoarele zile indică condiții de brumă în unele zone din Transilvania Meteorologul ANM Mihai Huştiu a explicat că vremea a intrat într-un proces accentuat de răcire, iar începând de luni vom avea temperaturi și mai scăzute. Până la mijlocul săptămânii viitoare vom avea parte de ploi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea