Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Coadă la APIA, pe strada Traian din Alba Iulia. Femieri veniţi de la zeci de kilometri aşteaptă cu orele pentru a-şi depune cererile pentru subvenţia pe suprafaţă

Alexandra Mates

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

fermieri la APIA002Zeci de fermieri din judeţul Alba s-au înghesuit, marţi, la centrul local al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Alba de pe strada Traian din Alba Iulia, pentru a-şi depune dosarele cu documentele necesare pentru obţinerea subvenţiei pe suprafaţă. Veniţi de la zeci de kilometri, aceştia au format o coadă pe scările instituţiei, iar unii dintre ei au aşteptat chiar şi cu orele pentru a-şi depune cererile.  

Unul dintre proprietarii de suprafaţă de teren ce aştepta să-şi depună cererea a spus că stă de mai bine de 2 ore şi aşteaptă, că „nu are ce face”. A venit din Dealu Mare, zona Munţilor Apuseni, şi deşi a avut programare la ora 11.00, spune că la ora respectivă era plin de lume. Aşa că, s-a dus cu puţină treabă în oraş  şi s-a întors înapoi. La ora 13. 20, fermierul încă aştepta pe una dintre băncuţele puse la uşă.

Un alt fermier, venit din Zlatna  cu o oră înainte de programare pentru a fi sigur că nu îi ia nimeni locul, spune că o soluţie pentru a nu mai trebui ca fermierii „să bată” zeci sau chiar sute de kilometri, ar fi puncte de lucru organizate de către APIA în fiecare localitate, în cadrul primăriei.

„Se pot organiza puncte de lucru,  să nu mai aducem atâta populaţie aici, să stea pe scările astea. În fiecare localitate, la primărie. Primăria să facă un birou mic, unde să vină reprezentantul APIA”, a spus fermierul care aştepta să-i vină rândul pentru a-şi depune cererea.

fermieri la APIA004Potrivit acestora, înghesuiala a fost mai mare spre dimineaţă. În cele din urmă, la ora 13.30, mai erau doar câteva persoane care mai aşteptau să-şi depună dosarele.

Nu ştim exact dacă fermierii au respectat sau nu programarea făcută, ce a fost trimisă de către instituţie la primăriile din judeţ, sau dacă personalul de la APIA  nu a fost suficient, sau nu le ajunge programul de lucru pentru a înregistra cererile.  Cert este că bieţii oameni veniţi din toate localităţile judeţului au fost nevoiţi să stea, chiar şi cu orele, dacă prindeau un loc pe băncuţă, dacă nu, în picioare sau pe scările instituţiei.

Campania de primire a cererilor de plată pentru subvenţia  pe suprafaţă a fost lansată de APIA în data de 3 martie 2014, iar fermierii mai pot depune cereri până pe 15 mai.

Pentru depunerea cererilor de plată, începând cu data de 16 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 9 iunie 2014, cererea de sprijin nu mai este admisă la calcul.

[nggallery id=1596]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Va candidada sau nu Mircea Geoană la prezidențiale: „Este o decizie pe care o cumpănesc foarte serios”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Va candidada sau nu Mircea Geoană la prezidențiale: „Este o decizie pe care o cumpănesc foarte serios” Secretarul General Adjunct al NATO, Mircea Geoană, a vorbit în direct la Radio Unirea FM, despre o posibilă candidatură la poziția de președinte al României, dar și despre importanța  alegerilor din 2024, pentru viitorul României. El a precizat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea