Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: Ce se va construi în zona unde a avut loc TRAGEDIA AVIATICĂ din Apuseni! Va fi unic în Europa!!

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Apuseni Hotel 5Muntele Mare, din apropierea vârfului Petreasa, unde a avut loc luni, 20 ianuarie, accidentul aviatic în urma căruia şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi tânăra studentă Aurelia Ion, ar putea găzdui cea mai tare staţiune montană din România, şi nu numai. Potrivit wowbiz, două mari companii din Cluj şi Alba au un proiect extrem de ambiţios, care ar putea revoluţiona turismul din România. Este vorba despre proiectul „Muntele Mare EcoResort”, ce prevede construirea unui complex hotelier din materiale ecologice, unic în Europa.

Pe locul blestemat, în care avionul pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit săptămâna trecută, ar putea răsări un adevărat paradis.  Două firme din judetele Cluj si Alba vor să construiască în Munţii Apuseni cea mai mare staţiune montană din Europa. Cele două companii au achiziţionat 6,8 milioane de metri pătraţi de păşune şi pădure şi vor să transforme zona în care Adrian Iovan s-a prăbuşit cu avionul într-un uriaş resort ecologic, scrie wowbiz.ro.

Proiectul prevede construirea unui hotel, o pensiune, un restaurant, mai multe case de vacanţă construite sub forma de igloo, terenuri de sport, un lac şi 24 de kilometri de pârtii interconetctate. Arhitectura clădirilor este absolut spectaculoasă, iar dacă proiectul se va materializa, staţiunea va putea concura cu locaţiile de lux din Austria sau Elveţia.

Tot ansamblul se va construi cu materiale ecologice, acest lucru fiind o premieră absolută în ţara noastră. Master Planul proiectului „Muntele Mare EcoResort” se află pe masa autoritătilor locale din judetele Alba şi Cluj, zona fiind la confluenţa celor două judeţe.

Pe 20 ianuarie, un avion al Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă a aterizat fortat lângă Petreasa, adică „la doi paşi mocăneşti”  de locul unde se va dezvolta noua staţiune. Pilotul Adrian Iovan şi studenta la medicină Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în tragicul accident, însă alţi cinci oameni au fost salvati după mai multe ore de căutari, zona fiind în prezent una salbatică.Echipa de medici de la bordul avionului zbura de la Bucureşti la Oradea, pentru a preleva un organ pentru transplant.

FOTO: wowbiz.ro

[nggallery id=1058]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea