FOTO, VIDEO Autostrada Sebeș-Turda. Situația casei de la Oarda care încurcă lucrările: Este expropriată, iar o hotărâre de guvern lipsește pentru demolarea ei

O casă expropriată, pentru care se așteaptă hotărâre de guvern pentru a fi demolată, blochează continuarea lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, la un pod, pe o suprafață de circa 100 de metri, deoarece se află pe traseul drumului. Locuința se află în cartierul Oarda din Alba Iulia și se pare că nici nu mai este locuită. 

Directorul adjunct al firmei Impresa Pizzarotti, Eusebio Caretta, care construitește pe lotul 1 al autostrăzii Sebeș-Turda, de la Sebeș până după Alba Iulia, a declarat, pentru ziarulunirea.ro, că o casă exproriată se află pe traseul autostrăzii și blochează parțial lucrările pentru că încă nu poate fi demolată.

”Casa este expropriată. Expropriatorii au operat în mod corect. Problema acolo e de natură strict juridică-cadastrală, în sensul că au fost contestații în ceea ce privește suprafețele construite, suprafețele curții. Au mers mai departe în instanță și este în curs de a fi emisă o hotărâre de guvern pentru a reglementa specific acest punct la care momentan nu avem acces. Casa este încă în picioare, urmând după ce vor fi reglementate aceste chestiuni juridico-cadastrale să o demolăm și să construim pilonii podului. Este expropriată de la bun început”, a spus Eusebio Caretta.

Casa respectivă, care se află sub viitorul pod, este singura construcție aflată pe traseul lotului I al Autostrăzii Sebeș-Turda ce împiedică și întârzie construcția drumului de mare viteză. Podul va trece deasupra unui drum, iar lucrările sunt blocate pe o distanță de circa 100 de metri. Pentru a fi demolată trebuie emisă o hotărâre de guvern.

De asemenea, alte două case se află aproape de zona pe unde trace autostrada, iar familiile care locuiesc aici sunt deranjate de praf și zgomotele puternice făcute de utilaje.

O casă se află la limita de protecție a autostrăzii, iar cealaltă este situată în zona de protecție, la câțiva zeci de metri de axul viitorului drum. Acestea nu generează un blocaj în ceea ce privește continuarea lucrărilor, au explicat constructorii.

Procentul de realizare al lotului 1 este, în prezent, de circa 48%, iar tronsonul ar putea fi deschis circulației la finalul anului 2019, potrivit constructorului. Loturile 3 și 4 sunt finalizate, însă încă nu au fost deschise circulației.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Citește și: FOTO,VIDEO: Mobilizare în creștere pe autostrada Sebeș-Turda. În apropiere de pârâul Iovului a început excavarea dealului

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...