Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: A început Târgul ”Gustos de Alba” 2017. Festin de bunătăți tradiționale, demonstrații culinare, concursuri și spectacol, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea de-a VIII-a ediţie a Târgului “Gustos de Alba” și-a deschis porțile, vineri, la Alba Iulia. Evenimentul, ce are ca scop promovarea producătorilor autohtoni, conservarea bucătăriei tradiționale și încurajarea consumului de produse obținute în fermele din județul Alba, se desfășoară până duminică, pe Latura de Vest a Cetății.

Pe parcursul celor trei zile, vizitatorii târgului vor avea ocazia să asiste la demonstraţii și concursuri culinare, precum și la spectacole de dansuri populare.

Miere, brânzeturi, produse de panificaţie, mezeluri, vinuri din podgorii locale, sucuri naturale, gemuri, preparate tradiţionale, produse ecologice, condimente, toate vă invită să le degustaţi la Târgul Gustos de Alba şi, dacă le găsiţi gustoase, să le luaţi acasă. Micii sau mai marii fermieri sunt și ei prezenţi cu legume şi alte produse proaspete de sezon. Mâncărurile prezentate la târg sunt preparate după reţete tradiţionale moştenite din bătrâni şi cu ingrediente de calitate.

Deschiderea oficială a târgului a avut loc la ora 11.00, în prezența a zeci de vizitatori, a organizatorilor și a reprezentanților autorităților locale și județene.

Ne-am dorit încă de la început să arătăm tuturor celor care locuiesc în județul Alba și celor care sunt turiști aici, la noi, calitatea a tot ceea ce se produce în zonă: produse tradiționale, produse care pot fi consumate, să spunem așa, cu foarte mare încredere(…).  Vă doresc tuturor producătorilor succes, să vă meargă bine, să câștigați bine, iar consumatorii  să sperăm că sunt din ce în ce mai mulțumiți de calitatea produselor”, a declarat președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Mă bucur că voi puteți să faceți așa ceva și că noi putem să vă fim gazdă. Să știți că una dintre ideile, în momentul în care s-a creat această zonă, a fost să fie plină de oameni. Este plină de oameni cu târgul dumneavoastră, este plină de oameni care se plimbă, se dau cu bicicletele, încep zilele orașului, alte eveneimente, și toate sunt făcute pentru oameni (…)  Nu cred că undeva în lumea asta poate să fie un târg Gustos de Alba, într-o zonă atâta de frumoasă. Cred că se potrivesc amândouă. Vă mulțumesc pentru ceea ce faceți aici în Alba Iulia și să știți că vom fi tot timpul gazde primitoare pentru acțiuni de genul acesta. Poftă bună!”, a spsu Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Târgul Gustos de Alba poate fi vizitat între orele 10.00 – 18.00.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia,în parteneriat cu Grupul de acţiune locală Pe Mureş şi Pe Târnave; Grupul de acţiune locală Ţara Secaşelor Alba-Sibiu; Grupul de acţiune locală Valea Ampoiului – Valea Mureşului; Grupul de acţiune locală Munţii Metaliferi, Trascău şi Muntele Mare.

PROGRAMUL târgului Gustos de Alba, ediția a-VIII-a:

Program

Vineri, 19 mai 2017

Ora 11.00 –  Deschiderea târgului Gustos de Alba

Ora 12.00  – Sculptură în fructe şi legume  –  demonstraţie

Ora 13.00  – Ce mă face sănătos?  –  jocuri interactive pentru copii

Ora 16.00  – Mierea, darul naturii  –  demonstrație apicolă

Sâmbătă, 20 mai 2017

Ora 13.00 – Bucurie în bucătărie  –  concursuri pe teme culinare între licee

Ora 14.00 – Biscuiţi şpriţaţi reinterpretaţi  – demonstraţie culinară

Ora 15.00 – Spectacol de dansuri populare  – Ansamblul folcloric Dor Teiuşan

Duminică, 21 mai 2017

Ora 12.30 –  Ştiu să mănânc sănătos! – jocuri interactive pentru copii

Ora 14.00 – Mierea, darul naturii  –  demonstrație apicolă

Ora 15.00 – Spectacol de dansuri populare  –  Ansamblurile folclorice Vinţana şi Banul Mihalcea

Consultanţă nutriţională oferită de dr. terapeut Elena Pop  –  permanent

[nggallery id=3983]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului

Bogdan Ilea

Publicat

în

10-12 mai: Cristian Tudor Popescu, Florin Chilian, Liviu Stănescu în a doua zi a Târgului de cArte Alba Transilvana. Programul complet al evenimentului La Târgul de cArte Alba Transilvana, organizat în data de 10-12 mai, pe espalanda Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, în a doua zi vor fi prezenți și Cristian Tudor Popescu, Florin […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea