Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO. A început Festivalul Roman APULUM 2019: „Revolta”. Paradă cu sute de reenactori, tabere și ateliere meșteșugărești, demonstrații militare și dansuri antice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul Roman Apulum 2019: „Revolta” a debutat, sâmbătă, cu prezentarea trupelor participante, urmată de o paradă spectaculoasă, la care au luat parte sute de reenactori din șapte țări: România, Cehia, Irlanda, Italia, Croația, Bulgaria și Germania. Aceștia au defilat în Cetatea Alba Carolina, pornind din fața Catedralei Romano-Catolice, spre Obeliscul lui Horea, Cloșca și Crișan, fiind filmați și fotografiați de sute de turiști și localnici.

La Alba Iulia au început două zile pline de istorie, cu demonstrații militare, daci și romani care se plimbă „nestingheriți” prin Cetatea Alba Carolina, nimfe, gladiatori, tabere militare, ateliere, jocuri romane și dansuri antice.

Turiștii care își petrec weekend-ul la Alba Iulia, atrași de Festivalul Roman Apulum, vor asista la demonstrații militare, paradă de noapte cu torțe, târguri de sclavi, bătălii între legiunile romane și trupele de daci, dar și lupte între gladiatori.

Sâmbătă în prima parte a zilei s-au deschis şi taberele şi atelierele meşteşugăreşti, unde au fost montate mai multe corturi, iar cei prezenţi au ocazia să înveţe despre cultura daco-romană, îndeletnicirile din acea vreme şi să experimenteze pe propria lor piele armele strămoşilor noştri.

Vizitatorii vor putea trăi realitățile unei lumi demult apuse, una cu demonstrații militare romane, cu războaie între daci și romani, cu lupte de gladiatori organizate în cinstea lor, cu ateliere de lucru, cu jocuri și târguri de sclavi.

Civilizația daco-romană este prezentată publicului larg sub mai mult forme: demonstrații militare daco-romane, ateliere interactive de profil, teatru antic și ghidaje tematice. Toate momentele sunt însoțite de explicații de specialitate și, cel mai important, puteți afla informațiile direct de la cei care pun în scenă aceste momente.

Actualul oraș Alba Iulia se ridică peste ruinele anticului Apulum, cel mai mare oraș roman din provincia Dacia și totodată centrul politic, economic, militar și cultural al acesteia.

[nggallery id=7068]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea