Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. 300 de scrisori într-un autobuz din Alba Iulia, de 8 martie: ”Ce gest mic, dar de impact, ai face pentru cineva?”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un autobuz din Alba Iulia a fost ”decorat”, miercuri, cu 300 de scrisori, așezate pe scaune sau lipite pe ferestre și parbriz iar mesajele, scrise cu stiloul, au rolul de a-i face pe oameni să zâmbească și de a le reaminti că gesturile mici fac diferența, acțiunea fiind organizată cu ocazia zilei de 8 martie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Călătorii sunt îndemnați să păstreze scrisoarea sau să o lase pentru o altă persoană care călătorește, miercuri, în Alba Iulia, cu autobuzul Societății de Transport Public (STP).

”Dragă călătorule,

E 8 martie și celebrăm bucuria fiecăruia dintre noi. Lumea are nevoie de oameni ca tine și uită-te în jur:

Ce gest mic, dar de impact, ai face pentru cineva?

P.S. Poți lăsa acest mesaj pentru un străin sau îl poți păstra”, este mesajul scris frumos, ordonat și citeț pe cele 300 de scrisori.

Epistolele au fost ambalate în plicuri și sigilate ca pe timpuri, cu ceară, având și un șnur bicolor, alb și roșu, simbol al mărțișorului și venirii primăverii.

Autobuzul a circulat pe ruta Gară – Cetate – Cartier Ampoi III – Centru – Gară, iar oamenii care au urcat în el au fost surprinși și s-au bucurat de aceste cadouri.  

”Felicitări pentru idee, este impresionant”, a spus o doamnă între două vârste.  

”Mesajul este foarte frumos și foarte plăcut. Te binedispune și face să fie o zi mai frumoasă pentru o mămică sau orice altă femeie”, a spus o altă doamnă.

”Este ceva frumos care aduce zâmbetul pe buzele femeilor și mamelor. Am văzut că și domnii au luat scrisori pentru a le duce mamelor, soțiilor sau nepoatelor”, a spus o tânără.

Acest proiect, prin care un autobuz este ”împodobit” cu 300 de scrisori, se va derula și în alte orașe. Potrivit organizatorilor, scrisoarea ”reprezintă o monedă” pe care o primesc oamenii, cu scopul de a-i face să zâmbească, iar apoi ar fi de apreciat dacă o lasă în alt loc din oraș, pentru a aduce și altora o bucurie.

Inițiativa a aparținut ONG-ului ”Arta nu mușcă”, prin serviciul ,,LivrezDragoste.ro – Atelierul de scrisori’’ și Primăriei Alba Iulia, având, între altele, scopul de a experimenta spațiile publice într-un mod creativ, cât și de a sugera că scrisul de mână are viitor! 

FOTO, VIDEO: Mădălina Opriș

[nggallery id=3543]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit

Bogdan Ilea

Publicat

în

De la catedră la afacere cu roșii și flori în Rădești: Schimbarea radicală pe care a făcut-o un fost profesor din pasiune pentru grădinărit Grădinăritul este mai mult decât un hobby pentru mulți. Este o pasiune care le permite să se conecteze cu natura și să creeze spații pline de viață și frumusețe. Această activitate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea