Rămâi conectat

Sport

FOTO: Victorie mare, CSU Alba Iulia a învins CSM Târgovişte *Echipa lui Popov a împins semifinalele în meciul decisiv

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia a jucat „meciul vieţii”, o partidă incredibilă, în semifinalele Ligii Naţionale de baschet feminin şi a învins pentru prima dată în istorie campioana CSM Târgovişte. În Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” a fost o victorie mare 81-79 (25-25, 18-18, 22-14, 16-22), Gruparea din Dâmboviţa a fost până astăzi un coşmar pentru Alba, fiind unica pe care studentele nu au învins-o niciodată, scorul direct fiind 0-10 (0-4 în acest sezon)

*Coregrafie marca „Gruppo Arnsberg” şi ziarul Unirea

Înaintea meciului, galeria „Gruppo Arnsberg” în colaborare cu cotidianul Unirea a oferit spectatorilor, cei drept destul de puţini, sala nefiind plină cartoane inscripţionate „CSU e viaţa mea”, în culorile tricolorului. În momentul intonării imnului, fanii au alcătuit o coregrafie în mica tribună, cartoanelor fiindu-le alăturat şi un imens steag tricolor.

*Egalitate până la pauza mare!

Popov a vrut multe de la acest meci decisiv pentru calificarea în ultimul act. Încă de la început sârbul s-a agitat precum un leu în cuşcă, a ţipat, a vociferat, a încercat să-şi implusioneze fetele. De ziua ei, americanca Becca Tobin a înscris primul coş al unui meci echilibrat în primele 20 de minute. Albaiuliencele au pornit bine, au condus iniţial, însă campioana nu s-a pierdut cu firea. La capătul primului sfert egalitatea continua să fie pe tabelă (25-25), sub aceleaşi auspicii derulându-se şi următorul interval. Un 18-18 şi la la mijlocul meciului un 43-43 dătător de speranţă.

*Alba a preluat conducerea, 22-14 în sfertul 3!

Sfertul al treilea a însemnat un spectacol atât în teren, cât şi în tribune. Spectatorii au început să creadă într-o mare victorie, au fost alături de favorite. „CSU, CSU” s-a dovedit strigătul de luptă şi cu spectatorii în picioare, albaiuliencele au jucat de senzaţie ajungând să conducă echipa prezentă în Euroligă la o diferenţă de 10 puncte (65-55), după un sfert adjudecat cu 22-14! În ecuaţia nebuniei din teren s-a strecurat şi un „parţial” de 17-0 pentru echipa lui Popov ce a năucit efectiv deţinătoarea titlului.

*Gruppo Arnsberg ameninţată cu evacuarea

Tot în sfertul al treilea, pentru că protesta la adresa arbitrilor şi arunca cu „confetti” în suprafaţa de jos, galeria „Gruppo Arnsberg” a fost ameninţată cu evacuarea din sală de arbitrul Doru Vinasi, care a întrerupt meciul pentru calmarea spiritelor.

*Ultimul sfert, unul incendiar!

S-a plecat în ultimele 10 minute de la 65-57 în favoarea gazdelor, scorul ducându-se până la 73-64 când mai erau 6 minute din meci! Echipa lui Nini nu renunţă, se aproprie ameninţător, micşorează ecartul la 4 puncte (73-69, 75-71)! S-a jucat într-un ritm drăcesc, de totul sau nimic, Alba se clătina, sala era în delir sperând într-o minune, adică un meci decisiv, miercuri, 24 aprilie. Târgoviştea nu se aştepta să aibă atâtea emoţii în capitala Marii Uniri, a mărit turaţia, şi-a scos pe masă toate argumentele şi forţa şi s-a ajuns la 78-75 cu numai 170 de secunde înaintea fluierului izbăvitor. Nebunia a continuat, mingea parcă ardea, Eni Laza a ratat la 78-77 şi imediat s-a făcut 78-79. Mai era 33 de secunde şi Amanda Thompson a mai adăugat un procent la transferul său (vizată de campioană) şi a marcat de două puncte şi a transformat agonia în bucurie: 80-79, ultimul punct fiind o „liberă” a aceleiaşi Amanda! Punctele gazdelor au fost înscrise de Becca Tobin – 19, Ekaterina Abramzon – 16, Amanda Thompson – 14, Zenta Melnika – 11, Tereza Brantlova şi Ramona Laza – câte 8, Jovana Vukoje – 5


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de meciuri și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea