Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Vezi care sunt polițiștii din Alba medaliați și recompensați pentru activitatea din 2012

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-a desfășurat, sub conducerea comisarului şef de poliţie Crişan Laurenţiu, împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, ședința de evaluare a activităţii şi a rezultatelor obţinute în anul 2012, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

La această activitate au participat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, şefii de servicii şi compartimente,  şefii poliţiilor municipale şi adjuncţii acestora, şefii poliţiilor orăşeneşti, şefii secţiilor de Poliţie Rurală şi şefii posturilor comunale de poliţie. În calitate de invitaţi au participat: Gheorghe Feneșer – prefectul Judeţului Alba; Ioan Marincaș – preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Alba; Augustin Lazăr – procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia; Marius Ungureanu – prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba; Ioan Mureșan – procuror şef al Serviciului Teritorial Alba – DIICOT; colonel Ioan David – Şeful Direcţiei Judeţene Alba a Serviciului Român de Informaţii.

La şedinţă au mai participat şi reprezentanţi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba, Serviciului de Operaţiuni Speciale Alba Iulia, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba, D.G.A.- Serviciul Teritorial Alba şi Serviciul pentru Imigrări Alba.

Comisarul şef de poliţie Crişan Laurenţiu a evidenţiat eforturile depuse de poliţişti în anul 2012 şi le-a cerut să acţioneze în continuare pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, soluţionarea cu operativitate a sesizărilor primite precum şi intensificarea acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

Acesta a subliniat faptul că rezultatele din anul 2012 nu s-ar fi putut obţine fără o bună colaborare cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi sistemul judiciar precum şi cu instituţiile şi administraţia publică din judeţ care a sprijinit poliţia pe întreg parcursul anului.

În intervenţia sa, Gheorghe Feneşer, prefectul Judeţului Alba, a subliniat importanța instituţiei poliţiei în societate şi le-a solicitat tuturor poliţiştilor să intensifice activităţile de prevenire precum şi măsuri care să ducă la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor din judeţul Alba, a apreciat foarte buna cooperare cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi a exprimat disponibilitatea Instituţiei Prefectului de a acorda sprijin poliţiei şi deschidere pentru încheierea de parteneriate care să ducă, în final, la creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

La rândul său, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Alba, Ion Marincaş, a asigurat conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba de sprijinul deplin al instituţiei pe care o reprezintă şi a subliniat importanţa poliţiei în comunitate.

În luările de cuvânt, reprezentanţii Ministerului Public, invitaţi la activitatea de evaluare, s-au declarat mulţumiţi de buna colaborare şi rezultatele activităţilor desfăşurate de poliţişti pe parcursul anului 2012 şi şi-au exprimat convingerea că în anul 2013 poliţiştii vor depune eforturile necesare pentru îndeplinirea la un nivel calitativ ridicat a lucrărilor pentru care sunt delegaţi.

În continuare, aceştia şi-au exprimat convingerea că buna colaborare între instituţiile de aplicare a legii se va reflecta în societate printr-un grad ridicat de siguranţă a cetăţeanului şi a respectului faţă de lege.

La finalul şedinţei a avut loc o festivitate în cadrul căreia pentru 3 poliţişti au fost acordate medalii, după cum urmează:

– Medalia Naţională „Crucea Naţională” Serviciul Credincios clasa a III-a cu însemn pentru civili acordată de Preşedintele României agentului şef adjunct de poliţie Alba Petru Adrian;

– Medalia Naţională „Serviciul Credincios” clasa a III-a cu însemn pentru civili acordată de Preşedintele României agentului şef principal de poliţie Costea Lucian Valeriu;

– Medalia Naţională „Pentru Merit” clasa a III-a cu însemn pentru civili, acordată de Preşedintele României agentului principal de poliţie Raţiu Ovidiu.

De asemenea au fost acordate 35 de Atestate – Semnul onorific în serviciul Patriei, pentru un număr de 35 de ofiţeri şi agenţi de poliţie cu o vechime în instituţie mai mare de 15, 20 şi 25 de ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea