Rămâi conectat

Sport

FOTO: Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, campioană universitară la baschet feminin, al treilea an consecutiv! Elisabeth Pavel, coşghetera competiţiei studenţeşti

Dan HENEGAR

Publicat

în

Universitatea „1 Decembrie 1918” a câştigat pentru al treilea an la rând campionatul naţional universitar de baschet feminin, adăugându-şi în panoplie al 4-lea titlu naţional!

Graţie acestui rezultat, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia va fi reprezentanta României la Campionatul European Universitar de la Miskolc (Ungaria), în perioada 16-23 iulie, având de apărat rezultatul de anul trecut, când a devenit, în Croaţia, vicecampioană europeană.

Acest nou titlu a fost câştigat recent, la Arad, de către fetele pregătite de Sorin Şimon, după ce, în 2016, finalele s-au desfăşurat la Alba Iulia. De asemenea, Elisabeth Pavel (componentă a naţionalei României, fostă echipieră a CSU Alba Iulia) a devenit coşghetera întrecerii studenţeşti, cu o medie de peste 27 de puncte marcate!

Instituţia de învăţământ superior din Cetatea Marii Uniri se mândreşte cu un palmares remarcabil, dominând sportul sub panou din ţară în ultimii ani, cu patru titluri naţionale (2012, 2015, 2016 şi 2017), la care se mai adaugă şi alte două disctincţii de vicecampioană, în 2010 şi 2011. “Felicit în primul rând fetele, care au reuşit să ofere evoluţii remarcabile, titlul cucerit fiind o consecinţă a dăruirii exemplare pe teren, deşi lotul a suferit modificări substanţiale faţă de anul trecut, iar perioada de pregătire a fost una foarte scurtă”, a precizat lector univ. dr. Sorin Şimon, care a antrenat echipa, sprijinit de asist. univ. drd. Gabriel Alexandru Petrovici, trei dintre elevele sale, Beldian, Voica şi Dărăban fiind triple campioane naţionale.

*Patru titluri naţionale!

La finalele de la Arad, disputate în sistem turneu, au participat 5 echipe, iar echipa albaiuliană a obţinut victorii pe linie, la diferenţe categorice, 70-40 cu Braşov, 60-41 cu Timişoara, 78-53 cu UNEFS Bucureşti şi 20-0 (forfait) cu Politehnica Bucureşti.

Lotul format, din diverse motive, din numai 8 jucătoare, după cum urmează: Elisabeth Pavel (Germania), Bianca Voica („U” Cluj), Andreea Beldian (BC Tg. Mureş) Georgiana Plăviţu (CSU LPS Alba Iulia), Cristina Badi (SCM Timişoara), Mihaela Gherman, Maria Dărăban şi Adriana Iordache. Au absentat, comparativ cu ediţia anterioară, jucătoare importante precum Marta Fodor, Sonia Ursu, Alina Chivu şi Dora Ardelean, alături de Iulia Taltabeţ şi Iuliana Petrifălean (“prinse” cu un proiect în Italia, cele două vor fi prezente în Ungaria). “Se cuvine să mulţumim, în acest context, conducerii universităţii, în special domnului rector Daniel Breaz, pentru sprijinul acordat, dar şi Federaţiei «Sportului Şcolar şi Universitar» şi Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Alba. Am cucerit al treilea titlu consecutiv, deşi am avut probleme de lot, dominând baschetul feminin universitar din România”, a declarat Sorin Şimon.

[nggallery id=3972]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea