Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la 24 ianuarie, a fost marcată ca în fiecare an și de elevii militari. Contextul în care ne aflăm nu ne-a permis sărbătorirea acestui eveniment important din istoria românilor așa cum ne-am obișnuit în anii anteriori, astfel că activitățile dedicate acestui moment istoric au
Profesorul de istorie Dan Anca a pregătit împreună cu elevii clasei a X-a A, diferite activităţi, menite să scoată în evidență importanţa actului de la 24 ianuarie 1859.
Citește și: Unirea cea mică de la 1859, un prim pas spre Marea Unire de la 1918
În cabinetul de istorie al colegiului, profesorul Dan Anca a amenajat o expoziție de carte și artă plastică având ca temă „Mica Unire – crearea României moderne”, iar elevii fruntaș Rareș Coman, Georgiana Lobodă, Rareș Onofrei, Bianca Panduru, Loren Pogan și Mădălina Vizitiu au prezentat, din fața calculatoarelor, referate prelegeri și expuneri cu tema „Mica Unire – crearea României moderne”.
La finalul activității a fost audiată „Hora Unirii”, iar elevii militari au comentat semnificația versurilor scrise de Vasile Alecsandri.