Rămâi conectat

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – SCM Zalău 3-0 (3-0) | Dublă Selagea, iar „alb-negrii” – victorie netă înainte de vacanță!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a încheiat turul cu o victorie categorică, pe „Cetate”, 3-0 (3-0), cu SCM Zalău, un succes necesar pentru „alb-negri” ce intră mai liniștiți în vacanță. Elevii lui Mihai Manea s-au impus categoric, după o primă repriză excelentă, în care au punctat de trei ori, prin căpitanul Ciprian Selagea, dublă (22, 44) – primele goluri stagionale ale decarului unirist și Mărgărit (26).

Trei puncte importante obținute de albaiulieni, ce au câștigat cu stil, după 4 jocuri în care au obținut un singur punct.

*1-0, MIN. 22: SELAGEA a marcat cu un șut pe jos, la colțul scurt, după o centrare de pe stânga a lui Frăsineanu, ce a traversat careul

*2-0, MIN. 26: MĂRGĂRIT a majorat avantajul, cu o reluare simplă, din voleu, la centrarea lui Fetița

*3-0, MIN. 44: SELAGEA realizează dubla, reluând în plasă mingea repinsă de portar la șutul lui Frăsineanu

*Mihai Manea: „Nu suntem mulțumiți de parcursul din tur!”

Am încheiat prima parte a campionatului cu o victorie incontestabilă. Am dominat jocul din primul minut, am ratat o sumedenie de ocazii. Este păcat că în jocurile anterioare nu am avut atitudinea din această partidă. Ne bucură dubla reușită de căpitanul Ciprian Selagea, un jucător exponențial al Unirii, fotbalist care se bucură de toată încrederea noastră. Nu suntem mulțumiți de parcursul din tur, puteam mult mai mult, atât ca joc, cât și ca puncte acumulate. Din iarnă, dacă se vor rezolva toate problemele și vom efectua o pregătire centralizată, cu siguranță vom avea un cuvânt greu de spus în partea secundă a stagiunii”, a spus antrenorul Mihai Manea.

La reluare, în minutul 52, A. Pop a deviat în transversală lovitura liberă executată de Fetița de la 18 metri. Sporea a boxat (74) șutul trimis de Duma, pentru ca la cornerul ce a urmat Dulap să tragă în bocaj. Boje (84) a trimis peste transversală din 13 metri. Același Dulap (88) a șutat peste din 14 metri după un corner

Selagea (3) a șutat de la distanță, peste transversală. S. Culda (13) scăpat singur, în dreapta, a trimis peste. Ocazii mari de a majora avantajul pentru gazde în minutul 26, când portarul An. Pop a parat în două rânduri, în fața lui Mărgărit și Selagea. Gol marcat cu capul de Tat (27) – anulat pentru ofsaid. În minutul 33, Neuers a tras de la 17 metri, a respins în lateral Sporea. Portarul gazdelor a mai avut o intervenție bună în minutul 42, când a respins în lateral șutul lui S. Culda, pentru ca I. Neag să îndepărteze pericolul din fața lui Neuers

Echipe de start:

Unirea: Sporea – R. Ivan (81, Mazilu), I. Neag (46, Mardare), Guț, Tat  – Bârdea, Al. Giurgiu – Fetița, Selagea (88, Joldeș), Frăsineanu – Mărgărit (76, Mateș); rezerve Angeru, Cr. Avram, Cr. Păcurar. Antrenor Mihai Manea.

SCM Zalău: A. Pop – Kinczel, Dulap, V. Călin (58, Jula), Șumlea, S. Culda (57, Supuran), Duma, Al. Turcu, Coți, Duma, Neuers (57, Saroși), Boje; rezerve Băican,  Laza, Ardelean, Cubaș. Antrenor Marius Pașca.

Victoria este vitală pentru “alb-negri”, ajunși pe poziție retrogradabilă, locul al 13-lea (cu 13 puncte), asta pentru a aduce o oarecare liniște înaintea vacanței. Amfitrionii au reușit runda anterioară să remizeze la Dej, punând punct unei serii de trei eșecuri consecutive, dar nu pot sta liniștiți. Gruparea din Cetatea Marii Uniri are o singură victorie în ultimele 10 întâlniri și a strâns numai 7 puncte în acest interval, un parcurs mult sub așteptări, motiv pentru care a și ajuns în zona periculoasă a clasamentului. Zălăuanii își leagă mari speranțe de acest joc, câtă vreme au predat “lanterna roșie” în etapa anterioară și au trei meciuri fără a pierde (două succese legate și o remiză), fiind semnele unui reviriment.

Arbitri: Elena Demetrescu (Rm. Vâlcea), D. Humita (Armeniș), Andra Tănăsuc (Cluj-Napoca) Observatori Monica Rigo (Cluj-Napoca), M. Orbonaș (Ilia).

Avertismente: Selagea (27), R. Ivan (73)

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=7586]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea