Rămâi conectat

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj 0-2 (0-1), rușine în „Cetate”! Stingeți lumina! “Alb-negrii” au preluat “lanterna roșie”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia s-a făcut iarăși de râs și a pierdut pe “Cetate” duelul suferinței între codașele din Seria a 9-a, scor 0-2 (0-1) cu Sănătatea Cluj, iar “alb-negrii” au preluat în mod rușinos “lanterna roșie”, cu numai 5 puncte după 14 etape. “Virușii verzi” ce veneau după 5 eșecuri la rând au dat lovitura unei echipe ajunsă ciuca bătăilor și în punctul maxim al umilinței în acest sezon.

Supărat, antrenorul Valentin Sinescu, altfel extrem de amabil în dialogul cu presa, nu a răspuns repetatelor apeluri telefonice pentru a oferi o explicație în urma acestui insucces.

Umbra fostei prim divizionare a suferit o nouă decepție și iernarea pe ultima poziție devine o certitudine. Retrogradarea apasă pe umerii unei formații debusolate, apăsată de griji financiare și în pragul dezastrului. “Virușii verzi” au făcut rocada cu oponentul, luându-și revanșa după eșecul de la Jucu, în fapt singura victorie a uniriștilor în acest sezon de coșmar. Gruparea albaiuliană a avut primele două oportunități, cea a lui Morariu – incredibilă, însă a căzut după primirea primului gol, prăbușindu-se fără scăpare. Corabia albaiuliană este naufragiată, ia apă prin toate încheieturile, și bifează contraperformanță după contraperformanță, cu 6 partide consecutive în care nu a marcat (593 de minute)!

*0-1, MIN. 33: ZĂRNESCU, scăpat singur după lansarea lui Da Silva, a plasat elegant, pe lângă Bartok.

*0-2. MIN. 46: A: ȘTEFAN, lob de senzație de la 35 de metri.

După 0-2, imediat în startul actului secund, Scrob (53) a reluat cu capul peste din careul mic, la un corner. Fetița (56) a șutat de la 18 metri, mingea a lovit bara dreaptă. Al. Giurgiu (79) – liberă de la 20 de metri, respinsă de lângă bară de Cotîrlă.

În minutul 12, Fetița a avut o acțiune individuală pe stânga, dar a fost blocat în unghi, de portarul Cotîrlă.  Ratare incerdibilă a Unirii, Cl. Morariu, scăpat frontal de la 30 de metri, a tras în portar (20)! Fetița (28) a ratat șutul la 10 metri. Zărnescu (45+1) putea majora avantajul, însă Bartok a respins în lateral. Fetița (72), scăpat în dreapta, a tras în plasa laterală.

O singură victorie a reușit Unirea în aceste 13 etape, tocmai în tur, la Jucu, 4-2, în 24 septembrie, meci în care a marcat mai multe goluri decât în restul de 12 jocuri! Sunt cinci partide consecutive în care Unirea Alba Iulia nu a marcat niciun gol, mai bine spus 503 minute, ultimul gol fiind al lui Al. Giurgiu, la Ocna Mureș (1-3), în 16 octombrie. Din punct de vedere al ofensivei, „alb-negrii” sunt penultimii între cele 100 de divizionare terțe, cu 7 goluri (Luceafărul Oradea are 4) în 13 runde

Ambele grupări sunt în criză și vizează să dea lovitura contracandidatei într-o dispută de „6 puncte”. Uniriștii au strâns două puncte (remize albe acasă cu Avântul Reghin și Viitorul Cluj) în 8 jocuri, iar oaspeții sunt cu 5 eșecuri succesive (4 pe teren propriu, între care și 1-7 în două rânduri cu Metalurgistul Cugir și CS Hunedoara).

În joc sunt puncte vitale pentru combatante, dar și evitarea rușinoasei posturi de „lanternă roșie” la finele anului. Etapa a 14-a propune un duel între cele mai modeste echipe pe teren propriu în acest sezon: ‘alb-negrii” având două puncte iar „virușii verzi” 7 eșecuri din tot atâtea dispute.

Echipe de start:

Unirea Alba Iulia: Bartok – Bârdea, Scrob, Al. Giurgiu/cpt, M. V. Codrea – Pocol (69, Bakcsi), Mâlnă, Dehelean, Mocanu – Fetița, Cl. Morariu: Pe bancă: Sîntoma, C. Dănilă, Jurj, Oneț, An. Moldovan, Lupea, Sg. Tineiu. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

Sănătatea:  Cotîrlă – Szolosi/ cpt, C. Cîmpean (83, Cr. Nicula), G. Florescu, Țăranu – V. Mureșan (86, Laco), Vescan, An. Ștefan, Da Silva (83, Isac)- Zărnescu (86, D. Goga), D. Paul (69, Lemnaru); rezerve Bîlbă, Safta, Poenar,  D. Goga, Laco, Bucșa. Antrenori Marius Semeniuc, George Florescu și Csaba Kis

Arbitri: C. Iacob, Cr. Ilinca, Daniela Constantinescu (Craiova) Observatori D. Ciocănea (Sibiu), L. Moga (Zalău)

Avertismente: Scrob (49), Cl. Morariu (51)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea