FOTO: Unirea Alba Iulia, reunire în zodia incertitudinii pe „Cetate” | Din pricina problemelor financiare, mai mulți jucători vor să părăsească gruparea “alb-negrilor”

Unirea Alba Iulia s-a reunit astăzi, la Stadionul “Cetate”, pentru primul antrenament din 2020 al “alb- negrilor”, ziua putând fi caracterizată drept una a incertitudinii.

Elevii lui Mihai Manea au revenit la pregătire la fel cum au plecat în vacanță, cu salarii neachitate, acest motiv determinându-i pe o parte dintre echipierii divizionarei terțe să fie pe picior de plecare. Gruparea din Cetatea Marii Uniri așteaptă de luni bune banii din Arabia Saudită, de la Al Ahli, iar conducătorii au fixat un nou termen de achitare al restanțelor: finalul acestei luni. Astfel, Al. Petresc s-a prezentat la reunire, însă mijlocașul a dorirt doar să-și ia actele și să plece la LPS Cetate Deva. Sunt certe despărțirile de Tat (CS Universitatea Alba Iulia) și Al. Kiraly (Industria Galda), iar Bîrdea este în probe de joc la divizionara secundă Concordia Chiajna.

*Frăsineanu și Mărgărit, pe picior de plecare!

De asemenea, alți doi jucători, mijlocașul Frăsineanu și atacantul Mărgărit, intenționează să părăsească gruparea uniristă, discutând în aceste sens cu oficialii clubului. Din pricina problemelor financiare, nu este sigur faptul că Fetița, Selagea și Al. Giurgiu (indisponibil, la fel ca Angeru și M. Dăscălescu jr) vor mai continua și în primăvară, cei trei, curtați insistent de CS Universitatea Alba Iulia, mai așteptând în jur de două săptămâni, pentru lămurirea situației. O serie de jucători sunt deciși să-și depună memorii pentru obținerea drepturilor cuvenite, un caz fiind cel al lui Mazilu, absent luni. În privința achizițiilor pare dificilă o campanie de întărire a efectivului formației clasate pe locul al 12-lea în Seria a 5-a, în condițiile în care s-au acumulat atâtea restanțe.

*Mihai Manea: “Nu știm ce ne rezervă viitorul, sperăm să se rezolve problemele!”

Nu știm ce ne rezervă viitorul, dar sperăm să se rezolve toate problemele, iar în retur să adunăm mai multe puncte decât în prima parte a campionatului. Activitatea este îngreunată, problemele financiare apasă din punct de vedere psihic. Îmi doresc să rămână același nucleu de bază și să mai aducem 2-3 jucători. Nu mi-e teamă de retrogradare, avem un grup valoros, care dacă are liniște este greu de învins. Vrea să realizăm în această iarnă o pregătire centralizată”, a transmis antrenorul Mihai Manea.

*O singură noutate

Pe lângă juniorii din propria pepinieră (Sîntoma, Dehelean), divizonara secundă a avut o singură noutate la primul antrenament: mijlocașul George Mâlnă (fost la CSU Alba Iulia, s-a pregătit și în vară cu Unirea Alba Iulia). Deocamdată, este incert și programul jocurilor de verificare (va fi definitivat zilele viitoare, sigur amicalul din 15 februarie, cu CS Zlatna), dar și locația cantonamentului centralizat, o dorință expresă a antrenorului Mihai Manea în această iarnă.

Lotul prezent la reunire: Sporea, Angeru, Sîntoma – R. Ivan, Zsigmond, Mardare, Guț, I. Neag, Scrob (revenit după o accidentare), Al. Giurgiu, Dehelean, Ad. Matei – Frăsineanu, Al. Petresc (nu s-a antrenat), Selagea, F. Morar, C. Avram, Fetița, Joldeș, Mâlnă (CSU Alba Iulia) – Mateș, Mărgărit, An. David, Cr. Păcurar, M. Dăscălescu jr. Antrenori Mihai Manea, George Țălnar și Petre Clep.

Dan HENEGAR

1 comentariu

ciclop 20 ianuarie 2020 at 19:46

spune o vorba veche : ce mai ca har ca mar, mai rumane daca nu-i putere ce mai socarai beleaua ca de unde nu e nici dumnezeu nu cere si nici nu poti sa faci din rahat bici , sa pocneasca si sa scoata si flacari.,; singura solutie pentru orasul unirii: o singura echipa pe scheletul celei mai bune CSU , nu Unirea care a fost in ultimii ani ciuca batailor !!!
.Poate aude si cine trebuie , e rusinos ca un asa oras nu are o echipa de fotbal la un nivel acceptabil ,macar in divizia a doua valorica !!!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...