Rămâi conectat

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia, reunire cu antrenori noi și 23 de jucători | ”Este un moment dificil, dar sperăm”, a spus Marcel Rusu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia, ‘lanterna roșie” a Seriei a 9-a a Ligii a 3-a, a reluat pregătirile cu o nouă bancă tehnică și 23 de fotbaliști prezenți la prima ședință de pregătire, majoritatea juniori, plus câțiva jucători în probe, desfășurată pe Stadionul “Cetate”, în prezența câtorva fani ce au afișat banner-ul “Unirea nu moare”.

“Alb-negrii” încă nu și-au limpezit situația financiară, însă până în jurul datei de 10 februarie se speră în îndepărtarea incertitudinii și în concretizarea a măcar uneia dintre cele trei piste: implicarea primăriei municipiului Alba Iulia, finanțarea dispre un partener privat și eventuala plecare a internaționalului român Nicolae Stanciu de la Slavia Praga. Un staff tehnic alcătuit de Marcel Rusu, ajutat de Mircea Oprea (absent motivat în startul antrenamentului) și Petre Clep (responsabil cu pregătirea portarilor), plus Robert Sicoe (antrenorul juniorilor A1, de unde au fost promovați în toamnă o serie de jucători).

Este un moment dificil la ora actuală la club, dar sperăm într-o revenire totală din punct de vedere administrativ și aici mă refer la finanțarea echipei cât mai repede posibil, cât și la aducerea de noi jucători care să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul, salvarea de la retrogradare. Avem un lot de juctori tineri și foarte tineri, dar vârsta este de partea noastră. Ne clasăm pe un lot retrogradabil, dar sunt un optimist din fire și ne dorim să urcăm două sau chiar 3-4 locuri în clasament”, a spus Marcel Rusu.

Deocamdată sunt certe plecările lui Bartok (FK Csikszereda Miercurea Ciuc), Cl. Morariu (FC Avrig) și Haj (Metalurgistul Cugir), întrucât în privința experimentaților Al. Giurgiu și Fetița se nădăjduiește ca respectivii să se răzgândescă și să continue în “alb-negru” dacă situația clubului se va stabiliza, asta în vreme ce Pocol este în probe la Someșul Dej, iar Mocanu se pregătește cu Astra Giurgiu (fundașul a fost împrumutat de la Concordia Chiajna).

Au fost prezenți Ciorgovean, Sântoma – Bakcsi, Bârdea, Scrob, V. Codrea, Dehelean, Mâlnă, Lupea, Sg. Tineiu, alături de tinerii N. Itu, C. Dănilă, Jurj, Oneț, Sebaș, Al. Capătă, M. Cristea (va mai fi cooptat în lot și C. Ursu), plus șase nou-veniți: Ionuț Cîrloanță (atacant, 20 de ani, Unirea Ungheni), Răzvan Caciuc (fundaș dreapta, 17 ani, Viitorul Brațca, Bihor), Ionuț Ispas (atacant, 22 ani, Performanța Ighiu), Sergiu Emanuel Colto (atacant, 26 de ani, Voința Horoatu Crasnei, Sălaj, și Germania, ligile inferioare), Gabriel Gheorghete (portar, 27 ani, ligile inferioare Germania), George Vâjdea (fundaș, 20 ani, Gloria Geoagiu). Transferurile importante, obligatorii pentru întărirea unui efectiv subțire valoric, se mai lasă așteptate, fiind dependente de rezolvarea problemelor financiare. Sunt fixate două duble de verificare cu Jiul Petroșani și Aurul Brad, plus un meci cu Inter Sibiu (în 5 martie).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea