Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Un ofițer originar din Alba, decorat de Armata Franceză: A participat la mai multe misiuni în Afganistan și are 2 medalii NATO

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Un ofițer originar din Alba, decorat de Armata Franceză: A participat la mai multe misiuni în Afganistan și are 2 medalii NATO

Colonelul Nicolae Oros, originar din Alba Iulia, comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” Miercurea Ciuc, se numără printre cei 4 ofițeri din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca decorați cu „La médaille de la défense nationale échelon bronze” a Ministerului Apărării Naționale al Republicii Franceze.

Decorația – acordată în gradele de aur, argint sau bronz – a fost înființată acum 40 de ani de către Charles Hernu, ministrul Apărării și recompensează serviciul deosebit de onorabil prestat de personalul militar pentru participarea la activități operaționale.

Ceremonia a avut loc la sediul Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” Cincu, cu ocazia schimbării comenzii Grupului de Luptă al NATO (BGFP) dislocat în România, în prezența șefului Statului Major al Forțelor Terestre, gl. mr. Iulian Berdilă, a șefului Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est, gl. bg. Dorin Toma și a comandantului Brigăzii Multinaționale S-E, gl. bg. Constantin Nicolaescu.

Foto: Facebook Divizia 4 Infanterie „Gemina”

Ofițerul albaiulian a dat onorul președintelui Klaus Iohannis pe data de 1 decembrie 2018, la Alba Iulia, cu prilejul Centenarului Marii Uniri, are la activ mai multe misiuni în Afganistan și are 2 medalii NATO.

Nicolae Oros, în vârstă de 51 de ani, s-a născut la Alba Iulia și a urmat cursurile Liceului Militar „Mihai Viteazul” din orașul natal, promoția 1989.

În 1992 a absolvit Institutul Militar de Infanterie, Grăniceri și Chimie „Nicolae Bălcescu” – arma Infanterie, specialitatea Vânători de Munte. Este licențiat în managementul organizației (2008) și masterand în managementul capabilităților organizaționale (2012) la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, plus master de comandă în științe militare și informații (2013).

A urmat și cursurile Facultății de Construcții Mașini (TCM) a Universității Tehnice Cluj-Napoca și studii de masterat în management în administrație, instituții de credit și societăți comerciale la Facultatea de Științe Economice a Universității „Bogdan Vodă” Cluj-Napoca. De-a lungul carierei militare a ocupat diverse funcții la Brigada 5 Vânători de Munte „Avram Iancu” Alba Iulia, devenind din 2014 comandant al Batalionului 317 Sprijin Logistic „Voievodul Gelu” Zalău.

Începând din 2016 a ocupat mai multe funcții în structura de comandă a comandamentul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” Cluj-Napoca, în prezent fiind locțiitor al șefului de Stat Major pentru sprijin.

A îndeplinit cu succes 3 misiuni internaționale în teatrul de operații din Afganistan, fiind decorat cu mai multe ordine, medalii și embleme naționale și străine, cele mai importante fiind Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Cavaler; două Medalii NATO, Emblemele de Onoare ale Statului Major General, Forțelor Terestre și Logisticii și Emblemele de Merit „În Serviciul Armatei României”, cls. a II-a și „Acțiuni umanitare”, cls. a III-a.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea