Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Un nou aparat radar de tip pistol este în dotarea Poliției Alba: Detectează viteza de la mai bine de 1 kilometru

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Polițiștii rutieri din Alba folosesc un nou un echipament radar de măsurare a vitezei în regim staționar, pe baza undelor laser (pistol radar), în cadrul acțiunilor desfășurate în trafic pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale referitoare la viteza de deplasare a autovehiculelor pe drumurile publice.

Noul echipament radar a fost repartizat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba de către Inspectoratul General al Poliţiei Române şi se află în dotarea Serviciului Rutier.

Acesta dispune de o cameră video HD de înaltă fidelitate și un laser integrat, fiind unul dintre cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibile la acest moment.

Aparatul detectează viteza de deplasare a autovehiculelor la o distanță de până la 1.200 de metri, este nedetectabil, dotat cu sistem antibruiere, având capacitatea de a depista dispozitivele antiradar, interzise prin lege.

Echipamentul stochează pe cardul de memorie înregistrări video și fotografii HD detaliate, referitoare la marca autovehiculului, numărul de înmatriculare, coordonatele GPS și chiar trăsăturile faciale ale conducătorului auto.

Unda laser, fiind nedivergentă, dă posibilitatea operatorului să țintească exact acel vehicul a cărui viteză se dorește a fi determinată, eliminând ambiguitățile ce pot apărea din faptul că în fotografie apar mai multe vehicule.

Aparatul poate fi folosit și pe timp de noapte, înregistrările menținând aceleași informații și același format.

Este cel de-al doilea aparat radar de acest tip, folosit de poliţiştii din Alba, primul aflându-se în dotarea Poliției Municipiului Alba Iulia, în baza unui contract de comodat încheiat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea