FOTO. Un bucătar din Alba a uitat de aragaz și cuptor. Modalitate inedită de a de a pregăti preparate delicioase, la mașina de spălat vase și la expresorul de cafea

Albaiulianul chef Cosmin Toma ne surprinde din nou cu moduri inedite de a pregăti preparate delicioase: mâncare făcută la mașina de spălat vase și la expresorul de cafea!!

Chef Cosmin Toma, din Alba Iulia, cunoscut pentru inventivitatea și modul original în care gătește, a ales o modalitate mai puțin cunoscută de a găti mâncarea.

Și cum creativitatea nu are limite pentru bucătarul Cetății, acesta a uitat de aragaz și cuptor și folosește mașina de spălat vase pentru a pregăti mâncare: somon gătit la mașina de spălat vase și cuș cuș gătit la expresorul italian de cafea.

„Cum mi-a venit ideea: Nu sunt singurul bucătar care a gătit la mașina de spălat vase. Am vrut să încerc ceva nou. Îmi place să experimentez și să fac mâncăruri altfel. Mâncarea făcută la mașina de vase se aseamănă cu tehnica folosită de mulți bucătari în bucătăria lor.

Sous Vide este o tehnică modernă de a găti carnea și legumele la o temperatură scăzută unde ingredientele își păstreză mai bine aromele. Eu am gătit la 70 grade. Pentru a găti la mașina de spălat vase trebuie să ai un borcan ce se închide etanș. Se poti găti și creveți, compoturi, pește”, spune chef-ul albaiulian.

Ingredientele pentru această rețetă sunt următoarele: somon fără piele, supă de pui, lime, lemon gras, ciuperci chinezești uscate, cuș cuș, mango uscat sărat afumat, ulei de măsline și sare lichidă.

Consultant la mai multe restaurante din Transilvania, Cosmin Toma a participat de-a lungul timpului la diverse competiții și expoziții cu specific culinar.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...