Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Tragedii pe drumurile din Alba în 2016 – 22 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Numărul de accidente rutiere mortale produse pe drumurile din Alba, comunicate de IPJ, a fost la fel de mare în anul 2016, ca în anul precedent. Pe șoselele județului și-au pierdut viața 22 de persoane. Tragediile s-au produs din cauza neatenției la volan, viteză excesivă sau nerespectarea regulilor de circulație atât din partea șoferilor cât și din partea pietonilor.

Vă prezentăm mai jos evenimentele rutiere grave care au îndoliat, în 2016, zeci de familii:

Seria neagră a început în 15 ianuarie 2016, în jurul orei 18.15, pe DN1, la ieșirea din Alba Iulia spre Sebeș, din cauza unui șofer de TIR care a intrat pe contrasens. În urma leziunilor grave suferite, un tânăr de 19 ani din Lancrăm, pasager în autoturismul care se deplasa regulamentar, a decedat la spital.

Accident mortal DN1 Alba Iulia (1)Potrivit IPJ Alba, un TIR cu număr de Constanța, care se deplasa pe DN1 din direcția Alba Iulia –  Sebeș, s-a angajat într-o depășire neregulamentară și după ce a pătruns pe contrasens s-a ciocnit frontal cu un autoturism marca Renault Kangoo înmatriculat în județul Alba. În Renault se aflau doi tineri. Pasagerul aflat pe scaunul din dreapta a decedat la spital, iar șoferul a fost rănit. În urma accidentului, alte două autoturisme au fost avariate.

Două persoane, un bărbat și o femeie, au decedat în 11 februarie 2016, într-un accident rutier produs pe DN7, între Șibot și Tărtăria, județul Alba. Poliţişti la ora 17.56. La faţa locului, poliţiştii au stabilit că M.I., de 40 ani, din comuna Berghin, judeţul Alba, în timp ce a condus un autoturism a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu o autoutilitară care tracta o semiremorcă, ansamblu condus de H.F., de 43 ani, din oraşul Cîmpia Turzii, judeţul Cluj.

accident-11-februarieCa urmare a accidentului a rezultat decesul conducătorului auto M.I. şi a pasagerei aflate în acelaşi autoturism, o femeie de 24 de ani, din municipiul Aiud, judeţul Alba.

Un alt accident rutier grav soldat cu decesul unei persone s-a produs câteva zile mai târziu, în 20 februarie 2016, pe DJ 107K, în localitatea Galda de Sus. În timp ce se deplasa de la Poiana spre Galda de Sus, A.I., în vârstă de 50 de ani comuna Galda de Jos, în timp ce conducea autoturismul marca Opel Corsa dinspre Întregalde spre Galda de Jos, a adormit la volan, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu gardul împrejmuitor al unui imobil.

galda3În urma accidentului, N.P., în vârstă de 73 de ani din Întregalde, pasageră pe locul din dreapta față a autoturismului, a decedat. Conducătorul auto, A.I., a fost rănit grav, fiind transportat la spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, unde a rămas internat, cu fractură de bazin.

Un bărbat care se deplasa pe bicicletă a murit, în 29 martie 2016, după ce a fost lovit de un TIR, la intrarea pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, în cartierul Partoș.Din cercetările effectuate de polițiști a rezultat că victima, în vârstă de aproximativ 60 de ani, a încercat să intre de pe str. Regimentul V Vânători, pe șoseaua ocolitoare, a ieșit în fața TIR-ului care se deplasa dinspre Sebeș, iar șoferul nu a reușit să evite coliziunea.

accident-29-martie

CITEȘTE ȘI: VIDEO (Imagini șocante): Accident mortal în Alba Iulia surprins ”live”. Un biciclist intră în fața unui TIR 

În data de 3 aprilie, o albaiuliancă de 18 ani și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina într-un TIR. Accidentul s-a produs, în jurul orei 19.15, în localitatea Dumbrava (la limita dintre județele Alba și Cluj).

accident-3-aprilieÎn urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit că accidentul s-a produs după ce A.D.T., în vârstă de 18 ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Dâmbovița a intrat pe contrasens și a lovit TIR-ul care se deplasa regulamentar. În urma impactului tânăra a suferit răni grave și a fost transportată de urgență, cu un elicopter SMURD, la spitalul din Tg. Mureș unde, ulterior, a decedat.

Un accident rutier grav, soldat cu decesul uni tânăr în vârstă de 18 ani, a avut loc în data de 5 aprilie 2016, pe DN1, între Aiud și Teiuș. Potrivit polițiștilor, la ora 17:31, pe DN 1, la kilometrul 403+900 de metri, în zona localităţii Gârbova de Jos (între Aiud și Teiuș) B.A.L., în vârstă de 18 ani, domiciliat în Aiud, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în județul Alba, proprietatea B.l., pe un sector de drum în aliniament, marcaj axial discontinuu, din direcția Aiud către Alba Iulia, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu o autoutilitară cu semiremorcă marca Iveco, înmatriculată în județul Galați, condusă de R.C. în vârstă de 57 de ani dintr-o comună din județul Galați.

accident-5-aprilieÎn urma impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat într-un autotractor cu o semiremorcă marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria,  consdus de T.I. de 50 de ani, domiciliat într-o localitate din Bulgaria. În urma accidentului, tânărul de 18 ani, B.A.L. din Aiud care avea permis de 4 luni de zile, a decedat.

În data de 8 iunie 2016, la Oarda de Sus, un motociclist de 25 de ani a decedat, după un impact cu un autoturism. Potrivit cercetărilor efectuate de polițiști, accidentul s-a produs la ora 20.13, pe strada Victoriei la intersecția cu strada Arțarului.

C.D.S, în vârstă de 25 de ani, din Ciugud, în timp ce conducea motocicleta marca Honda, înmatriculată în Alba, a circulat pe sensul opus de mers cu viteză excesivă și fără a menține contactul roții din față cu partea carosabilă, a pierdut controlul și a intrat în coliziune cu autoturismul marca Toyota, îmnatriculat în Alba, condus în același sens de mers de O.I.,  de 44 de ani din Alba Iulia, care efectua manevra de întoarcere. Ca urmare a accidentului, C.D.S a decedat.

Un alt accident rutier mortal s-a produs în 1 iulie, în jurul orei 22.50, pe DN14 B, pe raza localității Crăciunelu de Jos. Potrivit polițiștilor, M.I., de 54 ani, din judeţul Sibiu, în timp ce a condus un autoturism pe direcţia de mers Blaj – Teiuş, a efectuat manevra de depăşire a unei autoutilitare care circula în faţa sa, în zonă interzisă şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de S.P., de 53 ani din municipiul Blaj, care circula regulamentar. Conducătorul auto M.I., a fost transportat la Spitalul Municipal Blaj, unde, la scurt timp, a decedat. Conducătorul auto S.P. a suferit vătămări corporale grave.

Un accident rutier grav s-a produs, în 15 iulie 2016, pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. Potrivit polițiștilor a fost vorba despre o coliziune între un autoturism și un TIR. În urma impactului, o persoană a rămas blocată în autovehicul.

Victima a intrat în stop cardio-respirator și, cu toate eforturile depuse pentru resuscitare, a decedat la scurt timp după descarcerare. Persoana decedată era un cetățean maghiar care, potrivit reprezentantului IPJ Alba, a intrat într-o depășire, a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat cu mașina sub TIR.

În data de 16 iulie 2016, un motociclist din Polonia, în vârstă de 41 de ani, a decedat pe DN 75, în apropiere de Câmpeni. Potrivit polițiștilor, la km. 55+200 m, într-o curbă cu viraj la dreapta, bărbatul nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum (carosabil umed – timp ploios), a derapat şi a pierdut controlul motocicletei, iar în cădere s-a lovit de partea din faţă a unui autoturism condus regulamentar. În urma accidentului rutier conducătorul motocicletei fost transportat la Spitalul orășenesc Cîmpeni, iar în timp ce se afla sub supraveghere medicală a decedat.

În data de 6 august 2016, fostul primar al comunei Sîncel și soția sa, au fost spulberați de un autocamion, în timp ce mergeau pe trotuar.

accident sancel 2Accidentul s-a produs pe str. Mihai Eminescu din Sîncel. M.G.A., în vârstă de 22 de ani, din Stremț, în timp ce conducea un autocamion înmatriculat în Alba, pe direcția Târnăveni – Blaj, a pierdut controlul asupra autoheviculului și a acroșat doi vârstnici, soț și soție, în vârstă de 78 respectiv 71 de ani, care se deplasau pe trotuar. Cei doi și-au pierdut viața la foarte scurt timp după impact. Șoferul a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ. El a declarat că ar fi avut o defecțiune la camion. Potrivit martorilor, cei doi se plimbau pe trotuar și se aflau în faţa primei case de la intrarea în sat, la circa o sută de metri distanţă de locuinţa lor, când autocamionul a ieşit de pe şosea, a ajuns în rigolă și apoi pe trotuar, unde a acroșat-o pe femeie şi l-a strivit pe bărbat.

În data de 2 septembrie 2016, un bărbat care se deplasa pe bicicletă, pe șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, a fost lovit de un TIR, la intersecția cu strada Mărășești  și drumul Drâmbarului.

accident - soseaua de centuraPolițiștii au stabilit că biciclistul nu s-a asigurat la intrarea în intersecție și a fost lovit de un TIR cu numere de înmatriculare în Polonia. În urma impactului, P.V., de 58 de ani, din Alba Iulia, a decedat. Şoferul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Doi cetățeni străini au decedat, în 3 octombrie 2016, după ce au intrat cu ATV-ul într-un cap de pod și s-au răsturnat în șanț. Accidentul s-a produs pe raza comunei Gârda din județul Alba. Din cercetările efectuate de poliţiştii deplasaţi la faţa locului a rezultat că, un cetăţean elveţian, în vârstă de 64 de ani, în timp ce conducea un ATV în direcţia Gheţar – Gîrda de Sus, într-o curbă cu viraj la stînga, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum în pantă, a pierdut controlul asupra vehiculului, a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de o stâncă. În urma accidentului conducătorul ATV –ului şi o femeie în vârstă de 63 de ani, pasageră pe autovehicul, au decedat.

CITEȘTE ȘI: UPDATE VIDEO | Accident mortal la Gârda: Doi cetățeni străini au decedat după ce au intrat cu ATV-ul într-un cap de pod și s-au răsturnat

Un bărbat a murit, iar o femeie a fost rănită, în 19 octombrie 2016, după ce căruța în care se aflau a fost lovită de un autoturism care a pătruns pe contrasens.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IPJ) Alba, în jurul orelor 13.31, pe DJ 107 la kilometrul 57, în afara localității Sîncel, B.C., de 29 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism, în direcţia Sîncel – Blaj, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă la dreapta a pătruns pe sensul opus de mers, a părăsit partea carosabilă si s-a răsturnat, moment în care a intrat în coliziune cu o căruţă în care se aflau două persoane. În urma accidentului, C.N., un bărbat de 75 de ani, din Sîncel, ce se afla în căruţă, a decedat.

O adolescentă de 15 ani din Zlatna a murit, iar șoferul mașinii în care se afla, în vârstă de 18 ani, a fost rănit într-un accident produs din cauza vitezei, în 23 octombrie 2016, pe Autostrada Orăștie-Sibiu. Acul kilometrajului s-a oprit la 160. Potrivit polițiștilor, un B.C., de 18 ani, în timp ce se deplasa pe Autostrada A1, pe sensul de mers Sibiu-Orăștie, în afara localității Pianu din județul Alba, a pierdut controlul autoturismului din cauza vitezei și a ieșit în afara părții carosabile. Mașina s-a rostogolit, apoi, de câteva ori. În urma impactului, B.M. de 15 ani din Zlatna, care ocupa scaunul din dreapta a murit, iar șoferul, originar din același oraș, a fost rănit, fiind transportat la spital. Cei doi erau prieteni, iar băiatul și-a luat permisul în urmă cu o lună. Potrivit sursei citate, acesta conducea un BMW înmatriculat în Alba. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și nu consumase băuturi alcoolice.

În data de 8 noiembrie 2016, un bărbat de 71 de ani din Albac a decedat după ce a fost acroșat de un autoturism. Potrivit polițiștilor, N.D., de 38 de ani, din comuna Sohodol, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Horea – Albac, la kilometrul 77, l-a acroşat pe un bărbatul care se deplasa pe partea carosabilă. În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale grave, iar ulterior a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a evidenţiat faptul că nu era sub influenţa alcoolului.

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din Sebeș, și-a pierdut viața, în 15 noiembrie 2016, după ce a fost implicat într-un accident rutier. În jurul orei 18.15, pe strada Mihail Kogălniceanu din municipiu, în timp ce traversa strada prin loc nepermis, bărbatul a fost surprins şi accidentat de o autoutilitară condusă de un tânăr de 29 de ani, din municipiul Sebeş. În urma accidentului, pietonul a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În 22 noiembrie 2016, o femeie de 57 de ani, din Sebeș, care se deplasa pe bicicletă și-a pierdut viața, după ce a fost acroșată de un TIR. Potrivit IPJ Alba, accidentul s-a produs pe strada Dorobanți din oraș, în jurul orei 14.35 când H.I., de 40 de ani, din comuna Roşia de Secaş, în timp ce conducea un autotractor, nu a păstrat o distanţă suficientă faţă de biciclista care se deplasa pe aceeaşi direcţie, acroşând-o. După impact, femeia nu a mai putut fi salvată, cu toate eforturile depuse de medicii au efectuat manevre de resuscitare.

În 26 decembrie un accident rutier soldat cu decesul unui pieton s-a produs, pe DN 14B, între Crăciunelul de Jos și Blaj. Bărbatul care și-a pierdut viața, G. I., în vârstă de 58 de ani, din Blaj, a traversat DN 14B prin loc nesemnalizat și a fost surprins si accidentat mortal de un autoturism marca Opel, înmatriculat în Alba, condus de M.R.F, în vârstă de 19 ani, din Blaj. Victima a suferit răni grave și a fost transportată de urgență la Spitalul Municipal Blaj însă a decedat pe drum, cu toate eforturile depuse de echipajul ambulanței.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea