Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Tinerii spun NU drogurilor!, în intervalul martie – mai 2014

Bogdan Presecan

Publicat

în

Luni, 24.03.2014, de la ora 13.00, în Centrul de Documentare şi Informare al Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, a avut loc lansarea proiectului educaţional „Tinerii spun NU drogurilor!”.

Potrivit unui comunicat de presă, “Sub sloganul „Eu pariez pe viaţă, TU?” un grup de tineri liceni de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, coordonaţi de prof. Adrian Simion şi sprijiniţi de partenerii de la Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba, Crucea Roşie Alba, Consiliul Judeţean al Elevilor Alba, Asociaţia Alba Carolina şi Palatul Copiilor Alba Iulia, au prezentat activităţile pe care şi le propun să le facă pentru a-şi ajuta colegii să se ferească de capcana „primei dăţi”, a încercării drogurilor.

Proiectului educaţional „Tinerii spun NU drogurilor!” se adresează elevilor din ciclul liceal din cadrul Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, se va desfășura în perioada martie – mai 2014 și presupune organizarea pentru elevi, a unor seminarii de instruire privind prevenirea consumului de droguri. Dintre obiecivele proiectului amintim:

– creşterea gradului de informare cu privire la consecinţele consumului de alcool, tutun, droguri şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive;

– prevenirea consumului de alcool şi de tutun în rândul tinerilor;

– educarea elevilor în vederea adoptării unui stil de viaţă sănătos;

– adoptarea unor atitudini pro-active în viaţa personală şi socială;

– asumarea statutului de cetăţean responsabil;

– conştientizarea necesităţii implicării în identificarea unor soluţii pentru problemele comunităţii;

– sensibilizarea şi conştientizarea elevilor cu vârste între 15 şi 20 de ani din unitatea de învăţământ, cu privire la riscurile consumului de droguri şi de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (etnobotanice).

La evenimentul de lansare a proiectului au participat, printre alții, diverși reprezentanți ai partenerilor în proiect, precum: prof. Marcel Dărămuș (inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Alba), Gabriel Pleșa (consilier local în cadrul CL Alba Iulia), Cristina Ghirca (din partea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba), Cristian Dincă (director adjunct al Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia), Andrei Popa și Anda Tanislav (de la Crucea Roşie Alba), Georgiana David (fostă elevă a Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, din partea Asociației de Dansuri „Alba Carolina”), prof. Lavinia Dobra (profesor documentarist în cadrul Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia), Robert Mărginean (prim-vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Alba).”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea