Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO| Tineri din județul Alba în Macedonia de Nord prin programul de mobilitate Erasmus: Agricultură ecologică, protejarea mediului înconjurător și voluntariat

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

FOTO| Tineri din județul Alba în Macedonia de Nord prin programul de mobilitate Erasmus: Agricultură ecologică, protejarea mediului înconjurător și voluntariat

În perioada 23.03-29.03.2023, a avut loc cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului Erasmus Plus-KA 210-Involved young people-developed communities, nr de referință proiect 2021-2-RO01-KA210-YOU-000048264, proiect coordonat de Asociația Tinerilor Lunca Mureșului, România, având ca parteneri Asociația World of Change din Macedonia de Nord și Koinokalo APS Sanio din Italia.

Mobilitatea s-a desfășurat în Macedonia de Nord, Krusevo, unde activitățile au fost susținute de partenerii din proiect, Asociația World of Change.

Săptămâna a fost plină de activități interesante, legate de topicul proiectului : agricultură ecologică, protejarea mediului înconjurător și voluntariat, la care au participat în total 30 de tineri din țările implicate.

Jocurile de cunoaștere reciprocă i-au ajutat pe tineri să interacționeze mai ușor unii cu ceilalți, să fie mai deschiși și să își exprime ideile cu ușurință.

S-au prezentat documentare legate de poluare și efectele acesteia asupra calității vieții, precum și modalități de combatere și reducere a poluării. Prin quizz-urile realizate la final, s-au aprofundat aceste noțiuni.

Jocul de rol, Afacerea mea cu legume, le-a permis tinerilor să și exerseze abilitățile antreprenoriale, să gândească o afacere profitabilă, dar care să fie prietenoasă cu mediul inconjurător, să nu polueze, și să producă legume bio.

O zi din proiect a fost dedicată plantării unor copaci, o acțiune cu impact pozitiv asupra mediului înconjurător. Participanții din fiecare țară au plantat copaci, pe care organizatorii mobilității îi vor îngriji și vor trimite poze cu evoluția lor.

Dezbaterea între activiștii de mediu și fermieri i-a ajutat să înțeleagă situația din ambele părți, să găsească soluții pentru producători, astfel încât să poată produce și vinde produse fără să polueze mediul înconjurător.

Pe lângă acestea, alte activități legate de tema proiectului au fost derulate, cu implicarea activă a tuturor participanților.

Serile culturale, au oferit participanților o imagine de ansamblu asupra tradițiilor, obiceiurilor din fiecare țară participantă în proiect.

Sesiunea de informare Youthpass i-a determinat pe tinerii participanți să conștientizeze care sunt competențele generale pe care le pot dobândi în cadrul programelor Erasmus și pe care le-au dobândit fiecare, în mod particular.

Participanții au dobândit competențe lingvistice, au învățat să interacționeze unii cu alții, să-și exprime opiniile legate de tema proiectului, dar nu numai.

Au învățat că programul Erasmus oferă oportunități atât de frumoase pe care niciun tânăr nu ar trebui să le rateze.

Dincolo de aceste abilități, au legat prietenii care depășesc granițele și promisiuni de a se reîntâlni cândva. Erasmus conectează și unește oamenii, oriunde s-ar afla.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

AVERTIZARE RO-ALERT la Baia de Arieș: A fost semnalată prezența unui URS în satul Muncelu

Bogdan Ilea

Publicat

în

AVERTIZARE RO-ALERT la Baia de Arieș: A fost semnalată prezența unui URS în satul Muncelu Prezența unui urs a fost semnalată în cursul serii de sâmbătă, 19 mai 2024, în satul Muncelu, Baia de Arieș. Oamenii au fost informați trimis prin RO-ALERT cu privire la apariția unui urs în zona satului Muncelu. Sfaturi care le-ar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea