Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Terenuri de PADBOL la Alba Iulia. La Schit, o nouă zonă de petrecere a timpului liber

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă zonă de petrecere a timpului liber în Alba Iulia. La Schit se vor amenaja terenuri de sport (padbol)

SC NEW SPORT TREND SRL solicită consilierilor locali aprobarea unui plan urbanistic de detaliu (PUD) în zona Schit a municipiului Alba Iulia, pe strada Francisca, în vederea construirii unor terenuri de padbol și a unui vestiar.

Documentația propune realizarea a două terenuri de sport (padbol) și a unui vestiar care sa deservească terenurile propuse în vecinătatea Pub Skit, teren domeniu public al municipiului Alba lulia situat pe strada Francisca.

Accesul pietonal se va realizează din str. Francisca. Se va amenaja un număr de 6 parcari auto în incinta proprie.

Construcțiile se vor branșa la rețeaua stradală de energie electrică. Documentația care atestă parcurgerea etapei de informare și consultare a publicului întrunește condițiile de aprobare conform legislației în vigoare.

În ședința Comisiei de organizare si dezvoltare urbanistică si în ședința Comisiei tehnice de urbanism, ambele din data de 11.07.2019, s-a primit aviz favorabil, cu condiția autorizării pe perioadă de 5 ani.

Potrivit site-ului padbol.ro:

”Padbol s-a nascut în anul 2008, în La Plata (Argentina) si a fost patentat in anul 2011.

In Romania a fost adus in 2015, Elisabeta Gherghisan fiind cea care a obtinut licenta exclusiva Padbol pe teritoriul Romaniei. In luna mai 2015 a avut loc lansarea oficiala Padbol in Romania, printre personalitatile care au luat parte la eveniment sau care au incercat padbolul fiind Gheorghe Hagi, Cristian Bivolaru, Dumitru Dragomir, Carmen Tocala, Mircea Sandu, Bogdan Stelea, Valeriu Argaseala, Mihai Stoichita, Gigi Multescu, Adrian Neaga, Giani Kirita, Sorin Parschiv, Sorin Ghionea si Ianis Hagi, precum si multi altii.

In iulie 2015 a fost lansarea Padbol pe litoral, pe plaja Iaki din Mamaia, sub privirile lui Gica si Ianis Hagi si a catorva sute de iubitori ai sportului. A urmat lansarea padbol la Bistrita, cu invitati precum Gabi Balint si Viorel Moldovan.

In luna octombrie s-a desfasurat in Bucuresti prima competitie oficiala, iar castigatorii acesteia au participat la Cupa Intercontinentala din Las Palmas, Grand Canaria (noiembrie 2015), unde echipa Romaniei a invins echipele Elvetiei si Braziliei. Acesta a fost cea de-a treia competitie internationala Padbol, după
Mondialul 2013 (Argentina) și 2014 (Spania).”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea