FOTO: Tenismenul David Manu și echipa României, locul 9 la Campionatul Mondial de Juniori Under 14, o performanță de apreciat

Tenismenul albaiulian David Manu (TC Sun Alba Iulia) a făcut parte din echipa României prezentă la Campionatul Mondial Under 14-ITF World Junior Tennis Final, importantă competiție de tenis de câmp desfășurată zilele trecute în Cehia, la Prostejov.

România s-a clasat în final pe locul 9 din cele 16 formații participante, cu 4 victorii la rând (împotriva Braziliei, Chinei, Canadei și Germaniei) și două insuccese (cu Australia și Cehia), rezultând o performanță de apreciat.

În delegația tricoloră condusă de căpitanul nejucător Răzvan Itu s-au mai regăsit Alexandru Coman (CSM Craiova) și Andrei Firaru (ATC Elite Tg. Jiu), echipa fiind repartizată, în prima fază a competiției, în grupa A, alături de Australia, Brazilia și Cehia (principala favorită).

În primul meci, împotriva Australiei (favorita 7 și vicecampioana zonei Asia-Oceania), România a pierdut scor 1-2. David Manu a evoluat la dublu, împreună cu Alexandru Coman, înregistrând o înfrângere în două seturi 6-7 (5), 2-6, cu Alexander Despoja/ Zachary Viiala. În a doua partidă în fața țării noastre a stat Cehia, campioana Europei, care s-a impus cu 2-1, iar următorul meci disputat a fost cu Brazilia, vicecampioana Americii de Sud, când s-a înregistrat prima victorie, scor 2-1. David Manu a jucat la simplu, meci cu Lucas Andrade da Silva (3-6, 0-6). Astfel, în grupa A, toate cele trei echipe s-au aflat la egalitate, cu câte o victorie, în sferturile de finală calificându-se Cehia și Brazila (în urma calculului setaverajului).

Au urmat confruntările pentru locurile 9-16, prima întâlnire fiind împotriva Chinei, câștigată cu 2-0. David Manu l-a învins în primul meci de simplu pe Jinpeng Tang, scor 6-3, 6-4, dar ulterior nu a mai evoluat din pricina unei accidentări la abdomen. România a trecut apoi de Canada, scor 2-0 (pentru locurile 9-12) și Germania (2-1) – o revanșă împotriva acestei echipe (după două eșecuri), campioană devenind echipa USA, după ce a depășit Franța în finală. În 2019, România Under 14 a mai reușit o calificare între primele opt echipe din Europa, clasându-se pe locul șase la turneul final de la Murcia.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...