Rămâi conectat

Sport

FOTO: Tenismenul David Manu și echipa României, locul 9 la Campionatul Mondial de Juniori Under 14, o performanță de apreciat

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tenismenul albaiulian David Manu (TC Sun Alba Iulia) a făcut parte din echipa României prezentă la Campionatul Mondial Under 14-ITF World Junior Tennis Final, importantă competiție de tenis de câmp desfășurată zilele trecute în Cehia, la Prostejov.

România s-a clasat în final pe locul 9 din cele 16 formații participante, cu 4 victorii la rând (împotriva Braziliei, Chinei, Canadei și Germaniei) și două insuccese (cu Australia și Cehia), rezultând o performanță de apreciat.

În delegația tricoloră condusă de căpitanul nejucător Răzvan Itu s-au mai regăsit Alexandru Coman (CSM Craiova) și Andrei Firaru (ATC Elite Tg. Jiu), echipa fiind repartizată, în prima fază a competiției, în grupa A, alături de Australia, Brazilia și Cehia (principala favorită).

În primul meci, împotriva Australiei (favorita 7 și vicecampioana zonei Asia-Oceania), România a pierdut scor 1-2. David Manu a evoluat la dublu, împreună cu Alexandru Coman, înregistrând o înfrângere în două seturi 6-7 (5), 2-6, cu Alexander Despoja/ Zachary Viiala. În a doua partidă în fața țării noastre a stat Cehia, campioana Europei, care s-a impus cu 2-1, iar următorul meci disputat a fost cu Brazilia, vicecampioana Americii de Sud, când s-a înregistrat prima victorie, scor 2-1. David Manu a jucat la simplu, meci cu Lucas Andrade da Silva (3-6, 0-6). Astfel, în grupa A, toate cele trei echipe s-au aflat la egalitate, cu câte o victorie, în sferturile de finală calificându-se Cehia și Brazila (în urma calculului setaverajului).

Au urmat confruntările pentru locurile 9-16, prima întâlnire fiind împotriva Chinei, câștigată cu 2-0. David Manu l-a învins în primul meci de simplu pe Jinpeng Tang, scor 6-3, 6-4, dar ulterior nu a mai evoluat din pricina unei accidentări la abdomen. România a trecut apoi de Canada, scor 2-0 (pentru locurile 9-12) și Germania (2-1) – o revanșă împotriva acestei echipe (după două eșecuri), campioană devenind echipa USA, după ce a depășit Franța în finală. În 2019, România Under 14 a mai reușit o calificare între primele opt echipe din Europa, clasându-se pe locul șase la turneul final de la Murcia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea