Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Tanti Fica a primit o sobă nouă și alimente, în prag de iarnă: Femeia de 76 de ani trăieşte singură într-un sat din Alba cu o pensie de 15 lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tanti Fica a primit o sobă nouă și alimente, în prag de iarnă: Femeia de 76 de ani trăieşte singură într-un sat din Alba cu o pensie de 15 lei

Tanti Fica, femeia în vârstă de 76 de ani, care trăieşte singură într-un cătun din comuna Ceru Băcăinţi, judeţul Alba cu o pensie de doar 15 lei, a primit un binevenit sprijin la venirea iernii.

Tânărul din Alba Iulia care a iniţiat o campanie de sprijin şi a creat un grup pe internet denumit ”Ajutor pentru tanti Fica”, împreună cu alți oameni cu suflet mare i-au dus o sobă nouă de care avea multă nevoie și alimente.

„Vreau sa va mulțumesc tuturor pentru ajutorul oferit și care s-au implicat în acest caz atât fizic cât și cu donații. Astazi am fost din nou la tanti Fica i-am montat o soba noua și i-am dus alimente (împreună cu un grup de tineri binevoitori), produsele primite de la voi oamenii cu suflet bun.

Și nu ne vom opri aici cu ajutorul pentru dansa, mai sunt multe lucruri de realizat. Fie ca bunul Dumnezeu sa va dea sănătate și bucurii”, a scris tânarul pe Facebook.

Jurj Fica, sau ”Tanti Fica”, femeia văduvă de 76 de ani locuieşte singură în cătunul Fântânele, la aproape 10 kilometri de centrul comunei. Accesul până la locuinţa acesteia se face doar cu o maşina de teren, plus o urcare pe deal de circa o jumătate de oră. Pe timpul verii, mai are un vecin care stă cu animalele în zona, dar iarnă este singură în vârful de deal din Apuseni. Soţul ei a murit în urmă cu şapte ani. El avea pensie de 30 de lei, iar văduvei i-a rămas jumătate din această suma, pensie de urmaş.

Tanti Fica are o vacă, un cal şi câteva găini. Accesul dificil face că nici poştaşul să nu urce în fiecare luna pentru a-i duce pensia. Situaţia ei a fost prezentată de cei de la emisiunea „Izolaţi în România”, care urmează să o ajute periodic. De asemenea, un tânăr din Alba Iulia a iniţiat o campanie de sprijin şi a creat un grup pe internet denumit ”Ajutor pentru tanti Fica”.

În cătunul Fântânele mai trăiesc doar patru persoane, casele fiind la distanţă mare unele de altele. Potrivit tânărului care a vizitat-o pe Tanti Fica, aceasta are nevoie urgenţă de alimente de baza (ulei, făină, zafar), de o sobă nouă şi de plata facturilor pentru curent electric şi telefonul mobil.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul Este Joia Mare a catolicior, o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice se petrece un moment important, în această seară: spălatul picioarelor. Preoţii reproduc […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea