FOTO| Tanti Fica a primit o sobă nouă și alimente, în prag de iarnă: Femeia de 76 de ani trăieşte singură într-un sat din Alba cu o pensie de 15 lei

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Tanti Fica a primit o sobă nouă și alimente, în prag de iarnă: Femeia de 76 de ani trăieşte singură într-un sat din Alba cu o pensie de 15 lei

Tanti Fica, femeia în vârstă de 76 de ani, care trăieşte singură într-un cătun din comuna Ceru Băcăinţi, judeţul Alba cu o pensie de doar 15 lei, a primit un binevenit sprijin la venirea iernii.

Tânărul din Alba Iulia care a iniţiat o campanie de sprijin şi a creat un grup pe internet denumit ”Ajutor pentru tanti Fica”, împreună cu alți oameni cu suflet mare i-au dus o sobă nouă de care avea multă nevoie și alimente.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Vreau sa va mulțumesc tuturor pentru ajutorul oferit și care s-au implicat în acest caz atât fizic cât și cu donații. Astazi am fost din nou la tanti Fica i-am montat o soba noua și i-am dus alimente (împre ună cu un grup de tineri binevoitori), produsele primite de la voi oamenii cu suflet bun.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Și nu ne vom opri aici cu ajutorul pentru dansa, mai sunt multe lucruri de realizat. Fie ca bunul Dumnezeu sa va dea sănătate și bucurii”, a scris tânarul pe Facebook.

Jurj Fica, sau ”Tanti Fica”, femeia văduvă de 76 de ani locuieşte singură în cătunul Fântânele, la aproape 10 kilometri de centrul comunei. Accesul până la locuinţa acesteia se face doar cu o maşina de teren, plus o urcare pe deal de circa o jumătate de oră. Pe timpul verii, mai are un vecin care stă cu animalele în zona, dar iarnă este singură în vârful de deal din Apuseni. Soţul ei a murit în urmă cu şapte ani. El avea pensie de 30 de lei, iar văduvei i-a rămas jumătate din această suma, pensie de urmaş.

Tanti Fica are o vacă, un cal şi câteva găini. Accesul dificil face că nici poştaşul să nu urce în fiecare luna pentru a-i duce pensia. Situaţia ei a fost prezentată de cei de la emisiunea „Izolaţi în România”, care urmează să o ajute periodic. De asemenea, un tânăr din Alba Iulia a iniţiat o campanie de sprijin şi a creat un grup pe internet denumit ”Ajutor pentru tanti Fica”.

În cătunul Fântânele mai trăiesc doar patru persoane, casele fiind la distanţă mare unele de altele. Potrivit tânărului care a vizitat-o pe Tanti Fica, aceasta are nevoie urgenţă de alimente de baza (ulei, făină, zafar), de o sobă nouă şi de plata facturilor pentru curent electric şi telefonul mobil.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419