Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Tamas Bogya, sportiv al CS Unirea Alba Iulia, a obținut singura medalie a României la Campionatele Mondiale de Orientare Masters

Publicat

în

Tamas Bogya, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut singura medalie a delegației României, la Campionatele Mondiale de Orientare Masters, după ce s-a clasat pe a treia treaptă a podiumului în proba de lungă distanță.

World Masters Orienteering Championships 2021 – Campionatele Mondiale de Orientare Masters s-au desfășurat în perioada 6-13 august, în Ungaria, la Velence. În total, au participat 1.485 de sportivi, din 38 de ţări (din România au participat 27 de sportivi – 4 la feminin şi 23 la masculin). Categoriile de participanţi au fost de la 35, la +95 de ani (fiecare categorie din 5 în 5 ani, atât la feminin cât şi la masculin).

De la CS Unirea Alba Iulia au participat Tamas Bogya – categoria M35 şi Marius Anghel – categoria M50. Probele de calificare au fost urmate de finale: potrivit regulamentului, în fiecare probă de calificare sportivii clasaţi în prima jumătate obţin calificare pentru finala A (cea în care se acordă medaliile), iar ceilalți concurează în finala B.

Electrica Furnizare Discount

Rezultate pentru CS Unirea Alba Iulia, în ordinea desfășurării probelor:

1. Proba de Sprint – Calificări:  Tamas Bogya – loc 13, Marius Anghel – loc 26;
2. Proba de Sprint – Finala: Tamas Bogya – loc 11  Finala A, Marius Anghel – loc 29 Finala A;
3. Proba de Calificări Pădure: Tamas Bogya – loc 8, Marius Anghel – loc 35;
4. Proba de Medie distanţă – Finala: Tamas Bogya – loc 6 Finala A, Marius Anghel – loc 11 Finala B;
5. Proba de lungă distanţă – Finala: Tamas Bogya – loc 3 Finala A, Marius Anghel – loc 11 Finala B.

”Medalia de bronz, cucerită de Tamas Bogya în proba de lungă distanţă, este de altfel singura medalie adjudecată de delegația României – CS Unirea Alba Iulia reușind să se mențină în topul celor mai bune cluburi din țară, și la orientare. Îi felicit pe cei doi sportivi pentru rezultatele lor, determinare și ambiție”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Instructorul sportiv al secției de orientare este Marius Anghel, orientarist care a concurat la această competiție. Următoare competiție pentru clubul nostru va fi Campionatul Europei de Sud-Est care se va desfăşura la Zagreb – Croaţia, în perioada 25-29 august. Din lotul României pentru această competiţie va face parte şi Ionuţ Zincă, la seniori, sportiv care a obținut mereu rezultate excepționale. De asemenea, în 11-13 septembrie vor avea loc Finalele Campionatelor Naţionale, în Covasna.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, pe un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și busolei, și trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs în cel mai scurt timp.

Publicitate

Curier Județean

Bărbat din ALBA cercetat pentru conducere fără permis după ce polițiștii „l-au mirosit” în trafic

Publicat

în

Bărbat din ALBA cercetat pentru conducere fără permis după ce polițiștii „l-au mirosit” în trafic

La data de 17 octombrie 2021, în jurul orei 17.20, polițiștii Secției 7 de Poliție Rurală Sebeș au depistat un bărbat, 34 de ani, din comuna Câlnic, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67C, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

Tânăr din Alba, REȚINUT după o „tripletă” penală: A furat o mașină cu care s-a plimbat beat și fără permis

Publicat

în

Tânăr din Alba, REȚINUT după o „tripletă” penală: A furat o mașină cu care s-a plimbat beat și fără permis

La data 17 octombrie 2021, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr, de 30 de ani, din localitatea Căptălan, care este cercetat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, conducere fără permis și furt în scop de folosință.

Acesta a fost depistat la data de 16 octombrie 2021, de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Noșlac, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că, autoturismul pe care îl conducea aparține unui bărbat de 47 de ani, din comună, iar tânărul l-ar fi sustras din fața unui magazin alimentar, din comuna Noșlac, pentru a se deplasa în localitatea Căptălan.

Electrica Furnizare Discount

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Citește mai mult

Curier Județean

Ordin de protecție și dosar PENAL pentru un bărbat din Aiud care și-ar fi amenințat soția

Publicat

în

Ordin de protecție și dosar PENAL pentru un bărbat din Aiud care și-ar fi amenințat soția

Polițiștii din Aiud au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi amenințat fosta soție. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, pentru amenințare.

La data de 17 octombrie 2021, polițiștii din Aiud au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, de 35 de ani, din municipiu, cu privire la faptul că ar fi fost amenințată, prin telefon, de către fostul soț.

În urma aplicării formularului de evaluare a riscului, față de bărbatul, de 47 de ani, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioada de 5 zile.

Electrica Furnizare Discount

Pe numele său a fost întocmit dosar penal, pentru amenințare.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare