Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Sute de clerici și credincioși la slujba de înmormântare a tânărului preot Ioan-Emanuel Benchea. A plecat să predice Cetei Sfinților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Sute de clerici și credincioși la slujba de înmormântare a tânărului preot Ioan-Emanuel Benchea. A plecat să predice Cetei Sfinților

Astăzi, 4 ianuarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a oficiat slujba de înmormântare a preotului Ioan-Emanuel Benchea, la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alba Iulia.

Miercuri, 4 ianuarie 2023, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a fost prezent la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alba Iulia. Începând cu ora 12.00, Ierarhul nostru a oficiat slujba înmormântării vrednicului de pomenire părinte Ioan-Emanuel Benchea, trecut la cele veșnice în dimineața zilei de 1 ianuarie 2023, la vârsta de 36 de ani.

La ceremonie au luat parte numeroși clerici și credincioși atât din Alba Iulia, cât și din municipiul Sibiu, unde părintele Ioan-Emanuel a slujit în decursul ultimilor șapte ani.

Citește și: TRAGEDIE în prima zi din 2023: Un preot originar din ALBA a trecut la cele veșnice, la doar 36 de ani

La finalul slujbei, Întâistătătorul Eparhiei noastre a rostit un cuvânt de învățătură și a adresat cuvinte de mângâiere și întărire doamnei preotese Alina-Lucreția și familiei părintelui Ioan Benchea. Părintele Arhimandrit Ioachim Tomoiagă, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, a dat citire mesajului transmis de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu.

Apoi, trupul neînsuflețit al părintelui Ioan-Emanuel a fost așezat la locul de veșnică odihnă, în cimitirul „Chip” din cartierul albaiulian Ampoi III, spre nădejdea învierii și a vieții celei de veci.

Părintele Ioan-Emanuel Benchea s-a născut la data de 6 iunie 1986, în familia preotului Ioan Benchea și Mirela, având un frate, Mihai-Ștefan. Copilăria a petrecut-o în orașul Teiuș, iar la vârsta de 10 ani s-a mutat împreună cu familia în orașul Alba Iulia, odată cu transferul părintelui Ioan Benchea în parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”. Între anii 2001-2006, după absolvirea cursurilor Școlii Gimnaziale „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, a studiat la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan”.

Ulterior, în perioada 2006-2010, a urmat cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. După absolvirea studiilor masterale la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, a urmat cursurile de doctorat sub îndrumarea pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, la specializarea Misiologie Ortodoxă.

În luna august a anului 2010, s-a căsătorit cu tânăra Alina-Lucreția Rodilă, căsnicie împlinită și binecuvântată prin nașterea celor doi fii, Ioan și Ștefan. În data de 3 octombrie 2010, a fost hirotonit diacon pe seama Catedralei arhiepiscopale din Alba Iulia, unde a slujit până la data de 1 octombrie 2013.

Ulterior, s-a stabilit împreună cu familia în municipiul Sibiu, unde a fost numit diacon pe seama Catedralei mitropolitane și a activat în administrația Centrului eparhial. Pe data de 17 ianuarie 2016, a fost hirotonit preot pe seama parohiei Sibiu – Hipodrom I, de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Aici, la Altarul bisericii „Sfântul Antonie cel Mare”, a slujit cu bucurie și dragoste vreme de șapte ani, continuând lucrarea sfințitoare a părintelui Ilarie Benchea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea