Rămâi conectat

Sport

FOTO: suporterii „tricolori”, admirabili la Euro 2016 | Naționala României, finală la Lyon, cu Albania pentru calificare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Romania Elvetia Euro 12Am asistat la ambele jocuri susținute de reprezentativa României, până în prezent la Euro 2016, la Paris, pe „Stade de France” și „Parc des Princes” și un lucru este singur: sunt mândru de suporterii români prezenți în tribune.

Deși depășiți numeric, fanii tricolori s-au comportat exemplar la meciurile cu Franța și Elveția, ținând piept din punct de vedere fonic rivalilor din tribune Iar când auzi „Deșteaptă-te, române!” cântat cu atâta patos, crește inima în tine și ți se face pielea găină. Și în multe momente, refrenele celebre „Allez les Bleus” și „Hoop Schwiiz” au fost acoperite de „Rooomânia”, prelung și autoritar.

Acesta este primul aspect relevant, al doilea are conotații fotbalistice: naționala lui Iordănescu nu este la înălțimea unei Euro Romania Elvetia 15asemenea galerii entuziaste și atașate.

Meciul cu Elveţia a fost așteptat mai ales prin prisma întâlnirii cu Franţa, când am avut o prestație onorabilă. Dacă ne raportăm la acest aspect, suferim o dezamăgire întrucât am fost departe de evoluția din deschiderea turneului final, căzând total după ce Elveția ne-a egalat, fiind o diferența evidentă de calitate!

*Franța în optimi, noi jucăm „finala” cu Albania

Franța, țara gazdă este prima echipă calificată în optimi, după 2-0 cu Albania. Noi, în 19 iunie, la Lyon, contra Albaniei vizăm o victorie vitală pentru a depăși grupele, a doua din istorie la un turneu final, una visată din 2000, când am învins Anglia. Cu 4 puncte acumulate am fi sigur în optimi, putând chiar ajunge pe locul secund al grupei

România a fost dominată copios în actul secund cu Elveția, posesia adversarilor fiind zdrobitoare, 62 la sută, oponenții fiind primii la toate capitolele disecate în statistici.

*Absența lui Stanciu, remarcată de L’Equipe!

Nicușor Stanciu, cel mai bun om al României în partida cu Franța a fost lăsat pe banca de rezerve contra Elveției, decizia lui Iordănescu fiind comentată de prestigioasa publicație L’Equipe, știrea fiind preluată de Digi Sport. „Generalul” l-a preferat pe Chipciu în primul unsprezece, cel care a scos penalty-ul transformat de B. Stancu și a efectuat 4 modificări în formula de start, netitularizarea lui Stanciu fiind cea mai suprinzătoare.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=2299]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea