Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Sub steagul Americii, albaiulianul Andrei Nana a terminat pe locul 27 competiţia de ultra-atletism, din Grecia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Andrei Nana a concurat la cea mai mare competiţie de ultra-atletism din lume şi a terminat pe locul 27 din 350 de participanţi, fiind al doilea concurent american care a ajuns la finish, după 30 de ore de alergat. Andrei s-a mutat în Statele Unite ale Americii de 14 ani şi locuieşte în Miami unde profesează meseria de avocat. Albaiulianul a reprezentat cu onoare statul American la competiţia denumită Sparthatlon, care a presupus parcurgerea a 247 de kilometri, cu startul în Atena, traversând munţii Greciei şi încheindu-se în Sparta. Concursul a avut loc în data de 27 septembrie 2013, iar Andrei a concurat cu atleţi din alte 31 de ţări.

Cum a ajuns un avocat din America să concureze la cea mai mare competiţie de ultra-atletism din lume?

Andrei Nana ne-a relatat cu sinceritate cum acest sport a ajuns mai mult decât o pasiune. „Cu patru ani în urmă am avut o prietenă, o relaţie foarte serioasă care s-a terminat. Această despărţire m-a afectat destul de mult din punct de vedere emoţional şi pentru a putea studia am găsit în alergat o activitate care elibera stresul. Am ajuns să alerg din ce în ce mai mult, iar acest sport îmi oferea o stare de energie şi entuziasm. Alergam câte 160 de kilometri fără oprire, fără să ştiu de competiţiile de atletism. Un prieten mi-a spus despre aceste competiţii şi cu doi ani în urmă, după ce am dat examenul pentru barou am început să concurez”, ne-a relatat Andrei Nana.

Andrei Nana s-a născut în Alba Iulia, are 36 de ani şi de 14 ani s-a mutat în Statele Unite ale Americii. Locuieşte în Miami, unde lucrează ca şi avocat.  A terminat facultatea de Psihologie la “University of Tennessee” şi un doctorat în Ştiinţe Juridice la “Florida Coastal School of Law”. Înainte de a-şi termina doctoratul în drept, Andrei a făcut parte din Armata Americană în Irak (gradul de sergent), unde a lucrat ca şi contractor în Afganistan.

A început să alerge cu 4 ani în urmă şi să concureze în competiţii de ultra-atletism de 2 ani.  În aceşti ultimi doi ani a concurat cu succes, finalizând competiţii cu distanţe de 160 kilometri sau competiţii de alergat timp de 24 ore.

Andrei a participat sub steagul Americii pentru că, din păcate, ca şi ţară, România nu este încă parte din Asociaţia Internaţională de Ultra-Atletism.

[nggallery id=377]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea