Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Studenţii UAB ştiu mai multe despre bani – Moneda, Istoria BNR şi Uniunea Europeană, temele predate de experţi din cadrul BNR

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Experti BNR la UAB14Banca Națională a României, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră CICOC-UAB a derulat marţi, 13 mai, în județul Alba, seria proiectelor de educație financiară dedicate elevilor și studenților:  „Să vorbim despre bani și bănci” și „BNR-Zilele Porților Deschise pentru Studenții Economiști”.

Experți din cadrul BNR au fost prezenţi, începând cu ora 10:00 în Aula Mare a Universității „1 Decembrie 1918”, unde elevi, studenți și profesori au fost invitaţi să participe la seminarii pe teme privind Moneda, Istoria BNR, Uniunea Europeană.

Prezentările din cadrul proiectului „Să vorbim despre bani și bănci”  sunt menite să contribuie la formarea din timpul liceului a unui bagaj de cunoștințe financiare care să le permită absolvenților să înțeleagă mai ușor oportunitățile de dezvoltare personală, în timp ce, seminariile susținute pentru studenți vin ca o completare a cursurilor universitare, oferind un cadru în care tinerii economiști află noi informații în domeniu, își pot testa cunoștințele acumulate, pot pune întrebări și afla răspunsuri direct de la specialiști.

Proiectele, create cu scopul de a pune la dispoziția tinerilor, prin diferite canale, informații economice de actualitate, se derulează în baza unui protocol de colaborare dintre Banca Naţionalǎ a României și Ministerul Educaţiei Naţionale menit să faciliteze comunicarea la nivel regional dintre banca centrală și inspectoratele școlare județene în vederea diseminării de cunoștințe economico-financiare.

În cadrul activităţii de comunicare externă, Banca Națională a României şi-a asumat o abordare strategică în susţinerea educaţiei economico-financiare şi a proiectelor care urmăresc distribuirea cât mai largă a informaţiilor cu privire la rolul, atribuţiile şi funcţiile principale ale instituţiei, principiile de bază ale economiei şi încurajarea spiritului antreprenorial, în special în rândul tinerilor.

[nggallery id=1701]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea