Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Studenţii de la UAB angajaţi la „Firme virtuale” şi-au primit salariile

Alexandra Mates

Publicat

în

Marţi, 28 mai  2013, de la ora 12.00, în amfiteatrul A2 al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a avut loc ceremonia de premiere în urma efectuării stagiului de practică de către cei  75 de studenţi selectaţi în prima serie de cursanţi ai proiectului „Firma virtuală – Sistem interactiv de învăţare pentru creşterea gradului de ocupare şi adaptare a studenţilor pe piaţa muncii”. A participat prorectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Lucia Căbulea, managerul de proiect, lect. dr. univ. Andreea Muntean, alţi profesori   şi aproape toţi studenţii implicaţi în proiect.  În cadrul ceremoniei, studenţii au primit diplome de participare şi au fost premiaţi cu câte 490 de lei.

În cadrul acestui proiect, studenţii şi-au creat singuri firme virtuale de exerciţiu iar cu ajutorul unui software special conceput pentru simularea pe calculator a activităţilor specifice unei firme, au făcut ca acestea să funcţioneze. Activitatea s-a organizat pe 5 serii de câte 12 studenţi, fiecare grupă de studenţi a beneficiat de 40 de ore de consiliere profesională şi activităţi practice, realizate de tutori instruiţi în colaborare cu partenerul din străinătate “Consorzio Interziendale Per la Formazione, Torino, Italia”

Iată ce au declarat doi dintre studenţii beneficiari ai acestui proiect:

„Prin participarea la acest proiect am avut posibilitatea de a pune în practică tot ceea ce am învăţat în teorie şi într-adevăr a fost o experienţă favorabilă pentru că am fost puşi în situaţia să obţinem profit, să devenim cei mai buni, cu toate că în prima fază nu ştiam ceeea ce o să facă concurenţa. Apoi, pe măsură ce am înaintat în modulele pe care le-am avut de prelucrat ne-am dat seama cum stau lucrurile pe piaţă. Eu zic că toate astea ne-au ajutat”, a declarat Ioana, una dintre beneficiarii acestui proiect.

„Eu deja lucrez  în management. Firma virtuală a fost o provocare foarte interesantă pentru mine. Pentru că am fost pus în situaţii în care, chiar dacă lucrez în management nu le întâlnesc în fiecare zi. Să scoţi produse noi, să le faci să crească, să le pui pe piaţă şi să obţii o cotă de piaţă, promovându-le, investind nişte bani, care este adevărat nu îi ai, şi poate că e mai uşor să investeşti  când nu îi ai în mână, dar am fost prinşi în toată treaba asta şi chiar deja eram concurenţi şi am putut simţi că suntem în piaţă chiar dacă totul a fost doar virtual. Pentru mine a fost foarte interesant şi am avut de învăţat. Am putut risca, pentru că era o chestie virtuală, şi am putut observa ce se întâmplă atunci când investeşti cum nu trebuie, când promovezi aşa cum trebuie un produs, ş.a.m.d.”, a declarat Ionuţ, un alt beneficiar al proiectului.

Proiectul Frime virtuale la UAB - Festivitate de premiere a studentilor implicati01 Din 13 mai şi până în 31 mai, beneficiază de acelaşi program de instruire un grup de 61 de studenţi ai celei de-a doua serii (specializările Administrarea afacerilor, Contabilitate şi Informatică de gestiune, Finanţe-Bănci, Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor).  Aceştia beneficiază, la rândul lor, de 40 de ore de consiliere profesională şi activităţi practice, realizate de tutori instruiţi în colaborare cu partenerul din străinătate.

Proiectul este derulat pe o perioadă de 2 ani de către Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, în parteneriat cu Infor – Consorzio Interziendale Per la Formazione, Torino, Italia, fiind cofinanţat din fondul social european prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Astăzi: 103 ani de la momentul punerii pietrei de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului S-au împlinit 103 ani de la momentul în care arhitectul Victor Ștefănescu a pus piatra de temelie a Catedralei Reîntregirii și Încoronării din vechea Cetate a Bălgradului. Joi, 28 martie 2024, se împlinesc 103 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea