FOTO. ȘTIREA TA. Un nou an, aceleași probleme: Mormane de gunoaie stau neridicate la Luncile Prigoanei, aproape de Domeniul Schiabil Șureanu

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Zeci de saci cu deșeuri menajere au rămas neridicate după perioada sărbătorilor de iarnă, la Luncile Prigoanei, ceea ce creează o imagine dezolantă pentru turiștii care vin să se relaxeze la schi în Munții Șureanu.

Tomberoanele sunt pline, iar pe lângă ele au fost aruncați mai mulți saci cu gunoaie. Situația a fost semnalată de către cititori. Ea se repetă în fiecare an în perioada în care sunt turiști, iar oamenii fac apel la autorități să vină să ridice deșeurile.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Mii de turişti din ţară şi din străinătate vizitează una dintre cele mai noi staţiuni turistice pentru practicarea sporturilor de iarnă din România. Este vorba despre zona turistică Şureanu, din judeţul Alba, dezvoltată în jurul domeniului schiabil cu acelaşi nume.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Zona mai este denumită şi ”Elveţia României” datorită peisajelor naturale spectaculoase. Odată cu dezvoltarea domeniului schiabil şi a modernizării şoselei Transalpina au apărut zeci de pensiuni care oferă servicii de cazare.

Acestea au fost construite în două zone apropiate pârtiilor de schi, respectiv Luncile Prigoanei şi Poarta Raiului. În plin avânt este şi comuna Şugag, situată la circa 30 de kilometri de domeniul schiabil, pe teritoriul căreia se află cele mai multe dintre spaţiile de cazare construite în ultimii ani.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei