FOTO ȘTIREA TA: Un canal de apă colmatat, de pe strada Emil Racoviță din Alba Iulia, plin de gunoaie. “Oamenii aruncă diverse obiecte în speranța că apa ce nu-i îneacă, va veni și le va lua

Strada Emil Racoviță, spre Bărăbanț. Un canal de apă ce traversează această zonă creează probleme locuitorilorde mai bine de un an de zile.

Pentru că nu a mai fost decolmatat de ani de zile, canalul nu mai poate funcţiona la parametrii pentru care a fost proiectat. Oamenii care locuiesc în zonă sunt nemulțumiți de faptul că autoritățile nu iau măsuri pentru rezolvarea problemei, cu toate că în urmă cu un an a fost depusă și o sesizare la primăria municipiului Alba Iulia.

“În urma cu un an făceam o sesizare primăriei despre canalul de apa ce traversează acea zonă. Canalul fiind colmatat, în urma ploilor abundente din acea vreme toată zona s-a inundat, neexistând posibilitatea scurgerii apei în râul Ampoi. Reprezentantul primăriei a pasat problema unei instituții de garsoniera și nici în zi de azi nu s-a rezolvat nimic”, spun oamenii.

Pe lângă nemulțumirea față de autorități, locuitorii se mai confruntă și cu diversitatea de obiecte pe care oamenii au obiceiul să le arunce în canal: “Oamenii sunt animale și își aruncă diverse obiecte în acest canal, în speranța că apa ce nu-i îneacă, va veni și le va lua. Până când și capacul din imagini au încercat să îl fure și nu au reușit, fiind prea greu. Aici se vede că apa curge, dar se acumulează mai jos și se infiltrează în pământ, pânza freatică fiind foarte sus și e absorbită de aceasta.”

Oamenii cer rezolvarea problemei până la venirea primăverii, pentru a evita ca gospodăriile să le fie din nou inundate: “Nu am vrea să vină iar primăvara și ploile și să ne intre toată apa din nou în casă”, mai spun oamenii.

Imaginile au fost trimise pe adresa redacției de către un cititor ziarulunirea.ro.


Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne un mesaj pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro sau pe pagina de Facebook, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...